söndag 24 november 2013

När vi sitter i taxin..

.. går solen upp och visar Stockholm från sin vackraste sida.

Vi har färdats en lång väg och rest i 22 timmar. Jag har blickat ut över stjärnklar natt som vilat över molnets hav under planet när jag inte kunnat sova så mycket under resan. Incheckningen i Maui bjöd på ännu en vänlig själ, hon hjälpte oss att få platser bredvid varandra men när vi kliver ombord på planen inser vi även att hon uppgraderat oss hela resan så vi har bättre säten och mer gott om plats. Bara av vänlighet och utan att förvänta sig något tillbaka. I sann Aloha-anda. 

Det har varit en magisk resa men välkomnandet hem är minst lika varmt som de varma klimat vi just lämnat. Min mammas bästa vän har lånat lägenheten några dagar medan jag varit borta, men förutom att vattna blommor har hon städat den så fint och lagt en ny matta på mitt köksgolv. Ett värmande örtthe från Jokkmokk väntar också. I brevhögen ligger spännande inbjudningar till extremfika (där alla tar med två sorters kakor) och en kreativ tjejsöndag. Det vilar också det finaste av tackkort från liten Elsa för hennes doppresent. Det kommer välkommen hem via sms och hälsningar på facebook.

Jag kan inte hålla mig vaken utan somnar men med ett leende på läpparna. När jag vaknat packar jag upp ryggsäcken, den bär med lite sand från någon fin strand men även minnen och en känsla av en god resa. Stjärnorna gnistrar och jag får adventslängtan. Om några dagar är November slut och till helgen så vill jag bjuda granen in. Under veckan blir det kurs, härlig föreläsning, smyckeskväll, klipptid och sen kommer katten Marilyn hem. Livet är gott både i vardagsresandet och äventyrsletandet.20 kommentarer:

 1. Tack för att jag fick följa med på en fantastisk resa genom bloggandet! Välkommen hem fina Du
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ett härligt inlägg som fångar precis hur det är - eller i alla fall borde vara - att resa och komma hem. Borta bra men hemma bäst - känns slitet men sant.

  Här längtas också till snö, advent och jul. Det känns i hela kroppen. Pirr och förväntan.

  Varmt välkommen hem!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst känns det i hela kroppen!! Är så förtjust i resandet att för min del så längtar jag sällan hem även om jag tycker om att komma hem och vill bo här.
   Kramar från Liv

   Radera
 3. välkommen tillbaka till vårt kalla men vackra Norden ;) Vem var det som sa "att resa är att dö en smula"? Det är kanske så att man reser som en person, blir en annan och kommer hem som en tredje... eller hur jag nu tänkte vi denna för mig sena tidpunkt på dygnet. Känns nästan som jag får lust att blogga... kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm.. kan ligga nåt i det. Ibland i resandet känner jag dock snarare att jag kommer nära mig själv.
   Kramar från Liv

   Radera
 4. Åhh vad ljuvligt..Jag får en sån fin känsla av att läsa och jag kommer också att somna med ett leende! :) Välkommen hem!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt.. tänk att man kan ge någon ett leende även in i sömnen bara genom ord.
   Kramar

   Radera
 5. Kära Liv,

  Välkommen hem! Det har varit helt fantastiskt att få följa med på er helt magiska resa. Jag har läst och blivit så varm inombords. Av all kärlek, livslust och liv. Och visst är det förunderligt hur vi lämnar bitar av vårt hjärta på olika ställen. En sorts försäkran om att vi en dag ska återvända.

  Jag har inte haft ord att skriva, jag har bara njutit och suckat både högt och i hjärtat. Så vansinnigt glad för dig och din väns skull. Så många minnen att bevara i hjärtat. Tack för att vi fick följa med.

  Ta hand om dig du fina.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack finaste Lotta!! Vad du skriver snällsaker.. tack för att du njutit min resa.. det gör den ännu större än den redan är.
   Kramar från Liv

   Radera
 6. Hej kära fin du
  Har varit lite dålig på bloggläsandet på slutet men nu har jag läst ifatt på din härliga oas i bloggsfären. Så underbart att "följa" dig på resa och hem igen. Tackar från hjärtat för det
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt välkomnande! Med ny matta och allt!;-) Tittar in som hastigast för att önska dig en riktigt trevlig första advent! Stora kramar från Bergen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst var det underbart!! Önskar dig detsamma! Varm kram tillbaka från dimmigt Stockholm

   Radera
 8. Så målande vacker inlägg, det är en resa i sig! Det har också varit toppen att följa med till Hawaii.
  Välkommen hem, kära du, ska bli roligt att se vart det bär av nu!
  Varm kram

  SvaraRadera
 9. Tack och tack igen från dig som verkligen kan skriva. Tack för att du följde med på färden...
  Kramar från Liv

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen