onsdag 28 juli 2010

Mina läsare?

Till mina härliga läsare,

Vissa av er kända till viss del eftersom ni kommenterar och tycker till och andra för mig helt okända. Jag älskar kommunikationen och reflektionen som gör att det inte bara är en enmansshow även om det till stor del blir det. Att kommentera är dock självklart inget måste. Vill inte ha några måsten i bloggvärlden helt enkelt. Till er som skrev tänkvärda saker på förra inlägget så har jag nu svarat, gör inte alltid det men nu kändes det viktigt. Har tänkt ofta på det, vill ni att jag svarar under samma inlägg gör jag gärna det, men återkommer ni och läser eller vad föredrar ni?

Till er okända läsare, en del av er surfar bara in efter en sökning medan andra återkommer men skriver aldrig. Har hittat min blogg länkad från bloggare ibland som aldrig kommenterat hos mig, det gör mig nyfiken. Ibland i verkliga livet så säger nån att det har läst i bloggen och då har jag ibland ingen aning om att de ens följer den. Okända läsare, vilka är ni? Vad är det som gör att ni återkommer?

Till alla läsare, vad vill ni läsa om? Marken är uttorkad och så har stundtals min skrivinspiration varit under sommaren så nu undrar jag om ni har några önskemål. Det är självklart min blogg men jag kan inspireras av att skriva nåt som jag själv kanske inte haft i åtanke, det kan vara en rolig utmaning.

Ni svarar bara om ni vill men jag har funderat en del på alla ovanstående frågor. Jag är oändligt tacksam för att ni finns därute och bidrar till mitt bloggande och bloggvärlden är så långt mycket mer spännande än vad jag visste när jag började. TACK!

Idag har jag för första gången sett en glimt av mig själv på youtube, inte för att man kan ana att det är jag om man inte vet det men min rygg skymtar förbi på ett foto under mindre än en sekund (i fyra snabba klipp runt 2,18) när jag gör en tandem charleston med en annan dansant clown. Om man blundar så är ögonblicket förbi men nu har min rygg you-tube debuterat i alla fall. Det är sånt jag inte kan låta bli att dela med mina läsare (oavsett om de orkar titta eller ej) men jag räknar inte med att ni ska se mig men jag vet ju att jag finns där.

Lev väl och ta er gärna tid att svara på frågorna om ni har lust. Men man gör precis som man vill, precis som resten av livet. Men jag hoppas att ni alla sjunger er egen sång och dansar er egen dans. Det tänker jag fortsätta göra.

18 kommentarer:

 1. sv. Haha, ja dit kan man åka om man vill ta en lite längre resa =)det e bra här, varit förkyld å haft feber men e nästan helt frisk igen =)

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har hittat hit via en kompis, Kvistashuset. Tycker du skriver så mycket tänkvärda saker. Har inte länkat från min sida men har dig på favoriter, ok att länka? Ha det bra!
  Annica

  SvaraRadera
 3. Vad kul med energipåfyllning på vuxenkollot! Det tog tid och mkt trykc på pausknappen men slutligen hittade jag dig!
  Har en fråga till dig; skulle vilja köpa en bok till min mamma i stil med Kay Pollaks "att välja glädje" men mor min läser bara polska och den är inte översatt. Har du förslag på andra titlar? Om det är en amerikansk författare så ökar chansen att den finns på den polska adlibris. Vore jättesnällt om jag fick något förslag på bok som avhandlar lättillägnligt och inte för långt med negativa tankar, att man väljer hur man mår etc. TACK!!!!

  SvaraRadera
 4. Härliga Vida. Jag verkligen älskar din blogg. Finurlig, djup, ytlig och full av både glädje och tragik.
  Fortsätt. Det är en resa som jag gärna följer.
  PS: Vuxenkollo är verkligen sant!

  SvaraRadera
 5. Glömde skriva Vida att jag följer din blogg regelbundet och tycker att du skriver klokt och tänktvärt! Och så har man fått ölja med på både motgångar och förverkligande av drömmar. Fortsätt så!

  SvaraRadera
 6. Tack, då gör jag det! Och tack för besöket på min blogg :)

  SvaraRadera
 7. för att din blogg är underbar, finurlig, busig, djup, reflektion, tanke, eftertanke, glimten i ögat och för att du är du =)
  Kram
  saknar dig!!!

  SvaraRadera
 8. jag gillar din blogg som den är, men ska jag önska något så är det fler inlägg från bloggpiraten :D hihi

  ha nu en finfin helg!
  kramelikram

  SvaraRadera
 9. Ja jag läser din blogg jämt.....Och gillar den! Som någon mer säger, Bloggpiraten kan vara med fler gånger men jag förstår att han har massor att göra.....

  Att vi är spontana.....Ja vi har gjort många sådana tokiga resor....Tack för dina kommentarer Inne hos mig!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Hmmm..jag är nog en av dem som alltid läser men som sällan kommenterar..varför vet jag inte...eller jo kanske...men är inte säker. Kritik oavsett om den är av positiv eller negativ art är nyttigt att ta till sig, den ena kanske lite lättare än den andra såklart.
  Jag tror precis som du själv skriver att du har hittat dig själv genom allt du lärt dig och arbetat dig till. Du har vuxit och mognat som individ och i ditt själsliga jag.
  Jag avskyr att göra ngn illa eller ledsen och är rädd att det jag säger skall såra, men även det är säkert ngt man måste öva på.
  Kritiken jag vill ge dig eller tankar JAG har kring ditt skrivande och din blogg är att den många gånger blir lite för "klämkäck" eller hur jag nu ska uttrycka det. Meningarna blir ibland lite väl målande och överbearbetade känns det som med fina ord och poetiska stråfer. Jag saknar det vardagliga rena och nakna språket, vad du gör i vardagen, vad du åt till frukost, eller att du skriver om saker du irriterar dig på eller så. Nu tänker säkert vissa och kanske du själv: "Men om det är så mkt du hakar upp dig på, varför läser du då"? Men jag menar inget illa absolut inte, jag tycker om att läsa din blogg och kollar varje dag, så tro inget annat. Men saknar lite grann den Vida jag känner/kände..men å andra sidan har du nått en mkt högre emotionell och psykologisk nivå än mig och mot den tiden då vi umgicks som mest. Vet inte hur jag ska beskriva det bättre...men skulle vilja ha ett enkalre språk och mer ur DIN vardag även de små sakerna.
  Stor KRAM till dig min fina vän // Ängla-Li

  SvaraRadera
 11. Att berätta för någon vad han eller hon skall skriva om är svårt, ofta tycker jag bäst om de texter som kommer direkt från hjärtat. De behöver inte ha sitt ursprung i en stor händelse eller komma varje dag. Men de spelar skribenten och gör han/henne unik.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Thessan: Hoppas du mår bättre!

  Annica: Välkommen hit, hade ingen aning om att du läste hos mig. Självklart får du länka.

  Magdalena: Som jag skrivit inne hos dig så har jag tänkt och tänkt men inte kunnat komma på nåt liknande. Louise L Hay "du kan hela ditt liv" tycker jag är bra, men den kan nog uppfattas som lite mastig (och andlig) om man inte läst så mycket.

  Andrej: Tack härliga du!

  Chissra: Tack! Saknar dig med!Chissra: Tack! Saknar dig med!

  Lady Thirty: Nu får nog bloggpiraten hybris. Vet inte ens om jag vågar säga det.

  Kvistashuset: Tack. Bloggpiraten blir nog mer än smickrad.

  Ängla-Li: Du behöver inte oroa dig, jag tar inte illa upp. Det är bra att du säger vad du tänker.. och jag vill ju svara dig. I mitt dagliga tal så är jag ju mycket rakare och leker inte lika mycket med språket som du vet. Men i min tankevärld så leker orden likt fjärilar och det är den som kommer till uttryck i mitt bloggande och som jag nog kommer att fortsätta använda när jag skriver. Min vardag är ju faktiskt det hela bloggen handlar om, men kanske inte vad jag ätit till frukost eller så av den orsak att jag tycker att det är så tråkigt att skriva sånt (och liknande som att jag hängt upp tvätten eller städat toaletten) och jag tycker det är tråkigt att läsa om jag ska vara ärlig... så det tillhör en annan bloggvärld och jag överlåter det åt andra. Att skriva mer om vad jag inte tycker om och vad som irriterar mig kan dock bli ett inlägg... jag tror att jag till viss del är den person du känner/kände men jag har valt att arbeta med mig själv och det är klart att det satt sina spår, jag tror varken att jag ligger före eller efter dig utan vi har alla våra egna utmaningar att möta. Ingen är bättre eller sämre än någon annan.. Den här bloggen kommer nog inte att ändras på det vis du vill, om jag skulle ha behov av det så skulle jag nog starta en ny blogg.. Varm kram till dig min vän.

  Ellinor: Det har du alldeles rätt i, det är ju det som gör bloggandet. Klok är du.

  Kramen till er

  SvaraRadera
 13. Hallå vännen
  jag hittade inte dig på klippet men ska kolla igen:)
  Beträffande din blogg så vet du ju att jag läser och jag älskar att följa den. Det är så intressant att se hur andra ser på din blogg och ditt skrivande och jag tycker om ditt målande sätt att använda orden. Ett smått poetiskt skildrande av den delen av din vardag som är intressant. Jag tycker nog som du att huruvida man åt en fralla till frukost eller ej är förhållandevis ointressant. Men vi är ju alla som sagt olika och det är otroligt utvecklande att se hur andra ser och känner på det här med bloggandet.
  Stora kramen kommer HÄR
  Emma

  SvaraRadera
 14. Tittar förbi å skickar över en cyberkram =)

  SvaraRadera
 15. Tack Vida för dina kommentarer hos mig. Vad tycker du om KAtie Byron? Några av hennes böcker är översatta? HAr det bra i norr!

  SvaraRadera
 16. Hej Vida igen!!
  Jag kände att jag ville skriva till dig igen. Tack för din respons på mitt inlägg och jag tycker absolut inte att du ska ändra din blogg för min skull, det var inte det jag ville att du skulle göra heller för den delen! ..och jag menade kanske inte ordagrant att du skulle nämna vad du åt till frukost å inte,...utan det var mer ett exempel på vad "enkelheten" i mina ögon menades med. Jag kommer fortsätta läsa din blogg oavsett hur den än blir...naken eller målande eller whatever...för utan din blogg vill jag inte vara. Men eftersom du ställde frågan så ville jag bara ge min syn på saken, därav inlägget.
  KRAM på dig vännen och glön för all del inte: Machma Mandarine.... :-P // Ängla-Li

  SvaraRadera
 17. Magdalena: Det tror jag på, hon är lättillgänglig och det är ganska enkelt att följa hennes tankespår kör på det..


  Ängla-Li: Machma Mandarine- hela gungen marka :-) Jag är nog invecklad så enkelheten får vara hos de som hanterar den bättre.. tack för tankarna, det är bra att få feedback och tänka till..

  SvaraRadera
 18. Tusen varma tack för dina lyckönskningar! ♥

  Många glada kramar från mig. :)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen