tisdag 3 januari 2012

Med längtan efter snö...

.. och flingor att fånga på dess väg mot marken så lyssnar jag på regnet som slår mot rutan.

Jag drömmer lite till om snön och minns vintern i fjol. Den var lång, kall och snörik och sagolikt vacker. Ibland är det något skönt i att drömma och när drömmen blir sann kan man glädjas och njuta av något efterlängtat. Ibland är det snö och ibland är det större drömmar än så.

"Du är en sån drömmare" sa alltid min äldsta vän när vi växte upp och jag fastnade med blicken i en punkt någonstans i drömvärldens mitt. Det är jag än. Att leka med tanken och drömma om stora och små ting men trivas med livet  är så jag lever de flesta av dagar, men inte alla. Fast idag är en sån dag, när jag trivs med livet och lyssnar på regnet som jag vill förvandla till snö.

Kanske kommer den, kanske inte men i regnet ger också ro  i kvällen när det tillsammans med vinden kommer att vagga mig till sömns. Jag tänker att tids nog kommer snön, fram tills dess så njuter jag av regnet.


9 kommentarer:

 1. Mmm...snö...och drömmar...två underbara företeelser. Jag är och har också alltid varit en drömmare. Ett bra sätt att testa ideér på - tänker jag nu på ett vuxet praktiskt sätt.

  Förresten, det står ju t.o.m. i din presentation om drömmar :-)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Vad vore livet utan drömmar!

  Är du fisk eller vattumannen i horoskop :)

  Kram från en regning och blåsig kväll.

  SvaraRadera
 3. nejnej ingen hemsk kall snö hehe :P

  SvaraRadera
 4. du drömmer om snö och jag drömmer om att snön lika bra kan låta bli att komma när den ändå inte har visat sig ännu , men jag tror att det är din dröm som kommer att gå i uppfyllelse :)

  kramar till dig!

  SvaraRadera
 5. Det som är så härligt med dig är att är en drömmare på två sätt. Du är en drömmare som tillåter dig att flyga bland molnen och filosofer, men du är också duktig på att förverkliga drömmar. Målmedvetet tar du dig an vissadrömmar och gör dem reella och så har du de lite mer flygande drömmarna kvar. Kramar...

  SvaraRadera
 6. Drömmar är tankarnas lek. Något som är helt nödvändigt för vissa av oss. Det är så skönt att låta blicken flyta bort i fjärran.

  Tack för dina kommentarer hos mig. Skönt att någon mer än jag reagerar med ilska. Jag börjar känna det som om jag är förföljd av min egen arbetsgivare.Kan jag ordna besöksförbud? ;-)

  SvaraRadera
 7. Vackert inlägg. Jag saknar inte snön tror jag. Snö är vackert men det är skönt att slippa frysa =)
  Alla väder är egentligen vackra i sin egenhet.

  Drömmar ja det är själens väv.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Här föll snön vit i natt och flingornas stjärnströssel påminner mig om dig :) så jag låter drömmarna och kärleken flöda vidare i mitt liv och tar till mig dina ord, Happiness is not a destination, it is a way of life, vilket påminde mig om vad jag vill och tack för dina goa ord om bloggandet, men jag är lyckligare med bloggandet än utan ;) upptäckte jag! Kraaaaaam

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen