lördag 7 januari 2012

Sammanfattning December 2011 och lästa böcker samma månad..

.. ja, jag medger att sammanfattningarna är något jag skjuter på men de är bra att ha i efterhand.

December var en härlig månad, det här hände:

* Jag var med i härliga julswappen. Min jultomte var Suzana och själv var jag tomte åt Millasew. Det är helt fantastisk att vara en del av detta paketöppnarkalas, det var min tredje jul jag var med nu.

* Jag köper fint hantverk från andra bloggare. En alldeles underbar ljusstake och ett par blommiga pippisockar.

* Jag får en totalt oväntad fråga som har fått mig att fundera mycket. 

* Det kom oerhört mycket fint till mig. Höstängel från Chissra. En ovärderlig julkonsert från fina Cloudberrie fick mig att gråta av glädje. Di skickade en värmande  hjärtkudde och alla de 3 säsongerna av favoritserien House of Elliot. Utöver dessa gåvor så kommer andra gåvor och vinster. Jag öppnar hjärtat för glädje och tacksamhet och tar emot.

* På slottet Lejondal blir jag förälskad... i ett slott.

* Jag började skriva på önskerubrikerna. Anita undrade vilket ord var det jag skulle välja om jag bara fick välja ett enda att ha i mitt hem.  Emma från Livskrafter gav mig rubriken därför låter jag hjärtat styra min livsväg.

* En läsare undrar och jag skriver mina tankar kring hur man tränar på att säga nej...

* Jag och en vän hittar en jättefin brevlåda till tomten.

* Min projektanställning blir omvandlad till en tillsvidareanställning.

* Finaste lilla Erik kom till världen, precis på beräknad dag men bråttom hade han och föddes i badrummet. Jag får träffa honom då han är ett enda dygn gammal. Det är magiskt.

* Julen firades i Dalarna med alla syskon utom ett. Finaste morföräldrarna saknades också. Stormen Dagmar hann svepa in och riva ner träd och jag var glad att jag hade bussbiljett hem till Stockholm.

* Härliga vinterpratare dök upp i P1. Mina favoriter blev Mia Skäringer, Tomas Sjödin, Hans Rosenfelt och Leif GW Persson var de som fångade mig mest.

*Bloggpiraten och Tea blev adoptivförälder till tre söta harpaltar.

* Jag firade ett härligt nyår med min kattälskande vän. En nyårspresent i form av ett handgjort hjärta i silverlera väntade på min tallrik där hon dukat upp så fint. Det vilar skönt runt halsen och påminner mig om vår vänskap och att följa hjärtat. Trerättersmiddag, roséchampagne, fyrverkerier och samtal halva natten fick inleda 2012. Det här ska bli ett riktigt bra år har jag bestämt. Nyårslöften? Jodå, det finns två.. de kommer jag att skriva om en annan dag.Lästa böcker under December blev inte så många. Jag är inne i att titta på film och inte i någon läseperiod så  just nu vilar böckerna lite. Men dessa läste jag i alla fall:

Den vidunderliga kärlekens historia av Carl Johan Vallgren
Bokcirkelboken som jag läst men det var många år sedan och det var kul att läsa om den. En fantastisk berättelse som väcker frågor, känslor och som lever kvar med mig precis som förra gången jag läste den. Men den väcker starka känslor av obehag stundtals men ändå hopp.

Din gränslösa styrka av Anthony Robbins
En klassiker inom personlig utveckling och nlp som jag faktiskt inte läst men som jag kände att det var dags att läsa. Den är skriven under 80-talet men håller till viss del ännu. Jag har dock lite svårt för det storslagna amerikanska ibland men jag sållar det och plockar ut de delar som har sina poänger. Som att välja smågodis helt enkelt.

Bortom stjärnan av Elisabeth Nemert
Den här tror jag du kommer att tycka om sa pedagogiska mamman. Det hade hon rätt i, jag älskade den här boken. Sättet att skriva, det starka kvinnoportättet och berättelsen. Jag är förvånad över att jag inte hört talas om den här författaren och ska nu se till att läsa mer av henne. Boken är slut hos förlaget eftersom den har några år på nacken, om någon läsare har den liggande hemma och inte vill ha den så köper jag den gärna.

Analys av ett mord av Jed Rubenfeld
En bok om ett mord i USA och där Freud och Jung är några av karaktärerna. Man analyserar personerna i den utifrån psykoanalys och då jag inte är en anhängare av Freud (även om jag tycker att hans sätt att beskriva försvarsmekanismer) så har jag lite svårt för boken i sig tack vare det. Den griper mig aldrig, sen har den ju oturen att komma efter en bok som jag bara älskade.

Kraften av Rhonda Byrne
En omläsning då jag kände att jag ville påminna mig själv om kärleksbudskapet och kraften i att formulera livet i kärlek. Lite flummigt kanske ni tycker men det är viktigt för mig. Den är en fortsättning på boken The Secret av samma författare och lyfter här fram att kraften i allt är kärlek.

3 kommentarer:

 1. Sammanfattningar är viktiga då man brukar glömma att vissa saker hänt... Grattis till tillsvidareanställning!
  Det blir ett bra år, detta 2012. Kram

  SvaraRadera
 2. En fin månad och värna om dina drömmar även 2012 kram

  SvaraRadera
 3. Ja det är inte dumt att sätta på pränt ord om saker som händer och det man tänker. Tiden går så fort och vips har man glömt det lilla/stora.

  Det låter som en mysig december! Gillar nyårsdukningen skarpt!

  KRAM från Eva

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen