måndag 19 mars 2012

Lyckomat..


.. har någon klistrat upp över bankomatloggan.

Jag tror inte lyckan finns i pengarna du får ut men jag tänker att visst kan man hämta ut lyckan om man satt in den på lyckokontot. Man styr inte livet fullt ut men små stunder av lycka tror jag vi alla kan hitta. Den stora lyckan kommer kanske när vi minst anar det eller efter investering i att följa hjärtat, drömmar och målsättningar. Men lycka i små doser tror jag förräntar sig om vi sätter in dom på tacksamhetskontot och vi kan kvittera ut dem genom att fortsätta notera små lyckostunder.

Jag finner lycka i ett sms, en oväntad födelsedagspresent, att möta ett barns blick över perfekt kryddchoklad och sen promenera i timmar längs med vattnet en vårdag i mars. Ett telefonsamtal fyller mig med värme, kärlek och lyckan i att ha en sån vän och dela glädje och sorg med. Lyckan visar sig i ögonblick där jag dricker champagne och ser på film med en vän. Min katt vilar nära mig och jag hör hennes hjärtslag. En bok berör mig och meditationen stillar tanken och i kroppen bygger min inre ro ett litet prickigt bo, där ska själens fågel vila.

Det doftar vår i min skog och ändå faller snön över mig när dagen gryr. En hjort möter min blick när jag promenerar. För några sekunder möts vi där och blickar in i varandra, jag undrar vad den tänker men jag tror min förundran är större. Det finns något stort i att korsa någons väg om man stannar upp i stunden. Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta säger ett av mina favoritordspråk, men jag tror också att lyckans fjäril sätter sig på den som noterar den.


10 kommentarer:

 1. Härligt inlägg om lycka och jag håller med dig om att det är det stora i den lilla stunden som ger lyckokänslor i hela kroppen. Ha en skön kväll. Jag saknar ett husdjur så när jag läste om din katt som låg nära och du hörde dens hjärtslag då knöt det sig i magen på mig. hm, mys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mys med katten är oslagbart och jag önskar dig fina lyckostunder av små och stora mått.

   Kramen

   Radera
 2. Fint skrivet om lycka! Kram

  SvaraRadera
 3. Ja sannerligen supersant...Lyckans fjäril sätter sig på axeln på den som noterar den. Bästa på länge. Du är KLOK
  kramar
  Emma

  SvaraRadera
 4. du skriver så fint, nu blev jag lite lycklig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var det ju en riktigt bra lyckomat :)

   Radera
 5. Ja, det gäller att se det stora i det lilla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det största tror jag. Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen