onsdag 28 mars 2012

Det faller ett vårregn över staden som väcker paraplyerna.

Det känns uppfriskande, jag kan tycka regn inbjuder till mysighet och långa fikastunder.

Mina knallrosa converse fick på sin premiärdag se både sol och regn. Kanske fanns det en regnbåge under dagen som möttes där solen övergick i regn. Precis som livet, ibland möter varma glädjen den svarta sorgen. Livet kan man inte undvika utan bara leva. Man gör det på gott och ont. Kärleken ligger till grund för sorgen.   Längtan efter de som är mig nära men som bor långt borta gör att jag påminns om hur viktiga de är, tar dem inte för givet. I nuet föds dåtiden och jag vill bevara känslan av ett frisk vårregn i mitt ansikte. Det ger gårdagens frö en möjlighet att gro.

Fåglarna sjunger på min väg hem och deras sång fyller mig med frid, glädje, hopp och enkel lycka. Vårens försmak får mig att  längta efter mjukglass med saltlakritsströssel, att få sitta i mitt klätterträd på Djurgården med en latte och att se den skira grönskan slå ut emot mig. Årstiderna växlar och jag med dem. Jag tycker om dem alla. Till skillnad från många tycker jag att hösten är en mer romantisk årstid än våren. Men egentligen är väl alla årstider romantiska på sitt sätt. Alla har sin säregna charm i årets palett.

Väderrapporterna säger att snön kommer på besök till helgen. Kanske stämmer det och kanske inte, men vårregn i mars, biljett hem till Dalarna över påsk, veckans roligaste danspass och en fin komplimang från en kollega gör att den här dagen är en bra dag. Mina converse får nog vänta lite till innan jag kan ta dem varje dag, men vet ni vad? Det gör inget. Ibland är det gott att längta lite.

14 kommentarer:

 1. Vårregn...bland de vackraste ord jag vet. :)

  Fast så älskar jag förstås alla typer av regn...att ta på sig det heltäckande regnstället och promenera bland regndropparna. Härligt!

  Varma kvällshälsningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, då är vi två.. bortsett från regnstället. Det äger jag inte ens.. men jag går ut ändå.

   Kramen

   Radera
 2. Älskar första stycket...precis så är det. Och "Kärleken ligger till grund för sorgen".. underbart formulerat. *kram*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är ju så det är.. vi sörjer eftersom vi älskar/älskade. Livets smärtsamma kontraster men jag vill inte vara utan kärleken till alla de jag håller kära..

   Kramen

   Radera
 3. Så fint och varmt! Längtan är som drivkraft... Kram

  SvaraRadera
 4. Jag surfar vidare på en gladvåg och njuter av det väder dagen bjuder på. Regn är så härligt.. .doften av fuktig jord mmmm minnen väcks av en liten flicka som klädd i regnkappa och stövlar plaskade runt i vattenpölar. Lycka! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gladvåg är härligt och pölar med... såg en tjej som tog sats över två när hon skulle gå över gatan idag.. och jublade när hon lyckades. Då tänkte jag på att härligt om man kunde behålla den känslan av förundran, lekfullhet och glädje hela livet.. jag vill allt ha lite sånt kvar!

   Kram

   Radera
 5. Jag njuter av solen och ljuset, av dofterna och att naturen väcks till liv! Det är en underbar årstid! Och jag tycker att alla väder har sin charm :-)

  Kram Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, det gör jag med :) Hoppas livet behandlar dig väl!

   Kramen

   Radera
 6. Det är härligt att möta våren känner jag iaf, och även om jag inte orkade gå många steg idag så var det skönt att komma ut i friska luften en stund med kameran i högsta hugg och höra fåglarnas kvitter och känna vinden i håret och se solen värma upp små tussilago! Önskar dig en riktigt bra morgondag! KRAMAR

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig det, härligt att du fick komma ut en sväng.. och magiskt med tussilago, det har jag inte sprungit på ännu.. vi hade snö idag.

   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen