lördag 21 april 2012

Önskerubrik: Reduce, reuse, recycle

är en rubrik som jag får av min vän K. Hon har själv ingen blogg men hon har skrivit ett gästblogginlägg hos mig.

De senaste veckorna har jag rensat, kastat och gett bort mängder av kläder. Ut med gammal energi och in med ny. Mina kläder som inte känns rätt eller passar längre kan glädja någon annan, några blev bortgivna under en klädbytardag och resten fick kyrkan ta hand om.

Jag tycker om 50- och 60-tals design och har en del sånt i mitt hem. Men jag tycker också om känslan att ta i något som så många använt före mig men också att vara miljövänlig genom att återvända och återbruka istället för att köpa nytt jämt. Att duka fram the i gammelfarmors rosa-svarta 50-tals servis eller dansa lindy hop i mormors blå sidenklänning från 60-talet ger en viss känsla.

Jag har lätt att samla men jag har blivit bättre att ge vidare med åren. Jag tänker att vissa saker kan skänka någon annan glädje. Den klänning som jag tyckte om kanske inte är min stil längre, alla böcker jag läst vill jag inte spara. När man skänker vidare så kommer ny energi in, jag kan känna efter om något plagg saknas, vad jag vill fylla mitt hem med eller om jag ska låta det vara som det är. Nu finns plats för nya saker i mitt liv. Ska bli spännande att se vad som kommer in.

Jag tror på att behålla hjärtat men älska mycket och låta det vara öppet för de personer som jag vill ha där. Jag tror också på att skänka kärlek och återanvända komplimanger men verkligen mena dem när du säger dem.  Så hjärtat återanvänds, men bortskänkes aldrig. 

4 kommentarer:

 1. Jag har röjt här hemma i några dagar nu och nästa projekt är att ta tag i min garderob. Jag har en hel del att slänga och det ska bli skönt. :) Kanske jag gör som Fröken Hulda gjorde. La upp dem i bloggen sedan fick den som ville ha plagg hojta till. Lite porto men det kan det vara värt. kram

  SvaraRadera
 2. Har röjt flera gånger det senaste året och det behövs mer!!
  Älskar bilden också! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är så fint att det man själv lagt av kan komma till användning för någon annan. Jag gillar att botanisera på loppis och second hand och försöker därför tänka att även mina egna saker skulle kunna komma någon annan till gangn om de hamnade där. Sedan har jag en syster också, men vilken jag titt som tätt brukar byta kläder med - perfekt exempel på reuse!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen