tisdag 10 april 2012

Vi kör promenad trots vädret eller hur?

Frågar min vän i ett sms vid fyratiden.

Stockholm är grått och regnet faller. Självklart svarar jag. Att promenera med en vän för en timme genom en vacker stad och samtala i regnet är en stund av lycka. Det kan vara lika givande som att göra det i solsken. Jag tycker om regn, det är något vilsamt i att vandra i det och inte fly det. Den här dagen hade inte varit detsamma utan det.

Nu sitter jag hemma i värmen och hör dropparna slå mot rutan. Vilsamt, hemtrevligt och det fyller mig med ro. Jag är trött och kryper snart till kojs, sover extra gott till regnets melodi. Tack regnet för idag, ses kanske imorgon.

Livet består inte av att vänta ut stormarna.
Det handlar om att lära sig 
dansa i regnet.12 kommentarer:

 1. För en timma sedan kom jag hem från min kvällspromenad i vårregnet.
  Jag ä l s k a r att promenera i regn, snöblask och blåst. Kanske är jag konstig...? ;)

  Har köpt ett rymligt bra regnställ som passar även över tjocka varma kläder - så inget väder (förutom riktig sträng kyla) stoppar mig.

  Tycker mycket om att bo här i Norden med dess klara skillnader mellan årstiderna, och uppskattar alla typer av väder.

  Ett regnigt Stockholm låter härligt!

  Varma hälsningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi två. Jag tycker också om alla årstiderna och deras skiftningar.. däremot är jag jättedålig på att klä mig.. har inte haft ett regnställ på 15 år men jag har klarat mig ändå.. och jag vänder ansiktet mot regnet och njuter. Gjorde det senast idag.

   Kramar

   Radera
 2. Ja, det är mysigt att gå i regnet. Det tycker jag också.. Så mycket dofter kommer fram och det känns friskt och härligt. ... Kram kram goa du .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dofterna ja.. det är ju en av de bästa sakerna.. och ikväll var de ackompanjerade av smattrande regn och fågelkvitter. Magiskt.

   Kramar till härliga du

   Radera
 3. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!
  I morse vände jag dock, för första gången på flera veckor, tillbaka till sängen då regnet stod som spön i backen och den extra timmans sömn kändes mer välbehövlig än blöt promenad.
  Hoppas du får en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där sa alltid min mellanstadielärare.

   Du behövde nog vilan i sängen mer än den där promenaden, väldigt klokt val tycker jag.

   Radera
 4. God morgon och varmt grattis på din namnsdag!

  Glada det-ser-ut-som-om-solen-vill-titta-fram-hälsningar!

  :) SoF

  SvaraRadera
 5. Och för mig blev det en VARM promenad i sköna Florida, där jag nu är på min egna resa (själv) och kör längst östkusten! Här är mycket att se och uppleva!!

  Många kramar till dig från Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Är du ute och reser, vilken härlig nyhet!!! Modigt att resa själv, jag älskar det men alla gör inte det.. har hört att det ska vara en häftig resa.. upplev, njut, lär och fira din resa på bästa sätt.

   Med kärlek

   Liv

   Radera
 6. Promenader är så sköna.
  Att dansa i regnet är livet. Livet är ju precis som vädret, ombytligt och för att leva måste man lära sig att njuta och uppskatta alla väder.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart.. idag njöt jag av det härliga regnet.. lyssnade på det och fågelsång när jag kom hem.. jag älskar de ljuden..
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen