söndag 14 april 2013

Det luktar vår...

... och vi klär oss i solstrålar och löftet om en grönskas rika dräkt.

Dagen möter mig med grå himmel men omfamnar mig i blått några timmar senare. En oväntad vändning där solens penseldrag fyller uteserveringar, bänkar och promenadstråk med leende människor.

Jag möter någon för en fika som jag lärde känna för ett halvt liv sen på en annan plats både i mitt liv och rent geografiskt.Tänk allt som hänt sen dess. Det finns en kärna kvar av de vi var men med nya lager, förvärvade erfarenheter och nya intressen. Att mötas över en fika är något jag tycker om. En stund vikt för samtal och att mötas just där och då. Ett veck i tiden. En stund i samvaro.

Det som sker under våren när vi människor börjar le och njuta stunden i närvaro med en picknick, promenad eller en stund på en uteservering får oss att njuta och bli just närvarande. Enkla nöjen som gör oss glada och lockar till härliga stunder väcks till liv. Men alla dessa nöjen går ju egentligen att göra året om. Man kan dricka champagne på en tisdag, duka upp en picknick på vardagsrumsgolvet när regnet piskar mot rutan eller bara vandra i snöfallet. Det är också vackert.

Även om solen är skön att vila i så tycker jag att det är synd att vissa överlämnar till den om det blir en bra dag eller inte. Lyckan och solen bor ju inom oss. Vi kan ge den till oss själva eller andra. Vissa människor kan lysa upp ett helt rum, någons dag eller en hel dag om vi bara lyfter blicken. Du kan lysa upp någon annans dag även när solen är långt borta.


6 kommentarer:

 1. Finns det något bättre än just det? Att mötas över en fika. Vare sig det är med en god vän man möter ofta eller om det är någon från ett fjärran liv. Eller kanske en totalt främmande människa för allra första gången. Det är något avväpnande och inbjudande med en fika! Önskar dig en fin måndag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det magiskt? Älskar att fika!
   kramen från Liv

   Radera
 2. Vackert och klokt!
  Kramar

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen