lördag 12 oktober 2013

Hösten målar regnbågar..


 .. i sina egna färger. Ovanför våra huvuden och i vattnets spegling.

Djurgårdens träd, gamla i ålder men varje årstid skiftar de skepnad. Beroende på väder och vind så varieras deras dräkt. Jag är förälskad i hösten, den tar andan ur mig och väcker alla sinnen. Jag vill stanna tiden och bara sparka i de fallna löven och känna värmen kantad av skir kylslagen höstluft.

Naturens egna kyrka är ständigt närvarande och vackrare än de flesta av byggnader. Dess tak himlavalvet fyller livet med stjärnglitter, stormar, stilla regn och smekande sol. Livet likaså vars kuliss du inte alltid kan ändra men däremot de danssteg du väljer när du kliver ut på scenen. Ibland dansar jag i acceptans, andra gånger i anpassning men jag kan även välja egna steg som jag dansar rebelliskt i otakt. Dansen är min tolkning. Ingen dansare är den andra lik utan i varje steg ser man en skymt av någons själ och tolkning av rytmen endast personen kan höra.En tom bänk inbjuder till att andas höst under ett färgat valv som lövströsslar den som vilar i dess skugga. De där platserna som finns där vi kan möta oss själva eller andra. Det är som att vandra i en saga där vad som helst kan hända. I sagan livet är vi hjälten som fann lösningen där den minst anades eller som behövde visa sin sårbarhet, stolthet eller sitt mod för att skriva om slutet på sin saga.Jag är en drömmare och längtare. En person som inte kan gå förbi den ensamma bryggan utan att sätta mig där och drömma, reflektera och bara njuta av vågskvalpet och trädens sus. Längtan efter en höstupplevelse fick mig att ta promenaden. En stillad längtan där vid drömmens skymning.

17 kommentarer:

 1. Hösten är verkligen fantastisk med sina färgsprakande färger och denna hösten måste ju gå till historien!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sannerligen och för en sån älskare som mig så är det som att vandra i den vackraste av sagor.
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Fina bilder och jag känner igen mig :)

  SvaraRadera
 3. Den första bilden är underbar! Jag vet att du gillar hösten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Vilken fin komplimang från en skönhetsfångare.

   Radera
 4. Lövströsslad... Vilket underbart ord! Precis så är det ju. Jag vill gå ut och sätta mig under ett träd nu, kanske lönnen här utanför, och bli strösslad i håret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, älskar att vandra i lövströssel och lövregn <3 Att vandra i färgers fall.

   Radera
 5. Dansar gärna en stund med dig. Och vilar i lövströsslet efteråt;-) Så vackert! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa! Kom och dansa med mig och sen vilar vi i lövströsslet <3
   Kramen

   Radera
 6. Så vackra bildet! Måste erkänna att den gågna helgen har jag inte älskat hösten, regn, halv storm och ett jätte åskväder fick mig att längta bort ifrån den här årstiden! Men idag har solen lyst och då blev allt så underbart vackert i min trädgård igen!
  kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad underbart att det du tycker om fick komma tillbaka, jag tycker till och med om de där stormiga dagarna för de är så perfekta för the eller choklad inomhus. Kramen

   Radera
 7. Vad roligt att du skriver om regnbågar. Jag fotade just en :)
  Ja hösten är något alldeles speciellt, ett tag tänkte jag NEJ jag vill inte, jag vill att sommaren ska fortsätta och fortsätta men nu har jag vant mig och kan njuta av magin. Regnbågar och färgexplosioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, älskar de där sammanträffandena.. jag provade just dina finstrumpor men de är för varma ännu.. men snart kan jag bära dem.
   Vad härligt att du njuter magi i höstens färg, jag älskar ju alla årstider så jag finner den året om men jag vet så många som inte känner så..
   Kramar

   Radera
 8. Du skriver så vackert och levandegör texten. Det är som att det är jag som promenerar där. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det tar jag som den största av komplimanger <3 Önskar vi får vandra där många gånger.
   Kramar

   Radera
 9. Det är så fint att bli inbjuden till att tänka och drömma, om det så är genom din blogg, eller genom naturen omkring mig. Tack fina!
  Kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen