måndag 31 mars 2014

När tycker du om dig själv bäst?

..är en fråga som Li Pamp brukar ställa till de hon möter berättar hon i sitt sommarprogram.

Vilken bra fråga. Jag fick tänka lite på den men jag tycker nog om mig själv när jag befinner mig i livets flöde. När jag är närvarande, nyfiken känner mig balanserad och inte avbryter av entusiasm eller ouppmärksamhet utan bara är. När jag får leka och vara med människor jag tycker om men även bara vila i mina egna tankar. När livet flödar och jag är i det som utkristalliserar sig.

I en film på 8 minuter så lyfts våra styrkor fram på ett fint sätt. Om du fokuserar på det som är dina styrkor och som du beundrar hos andra så förstärks det och du tycker mer om dig själv visar forskningen. Så himla mycket trevligare än att leta sina mindre bra sidor och försöka slåss mot dem som spöken i skuggorna. För även de sidor som du inte tycker om fyller sina funktioner många gånger och är ju en del av att vara människor. Om du orkar, ta 8 minuter och se denna film, mig fick den att känna hopp, tillit och styrka kring just det jag brukar framföra när jag arbetar med självbilder. Förklarat på ett enkelt sätt men med ett bakomliggande djup i min värld.


12 kommentarer:

 1. Tänkvärd fråga. Och att försöka få in mer av de tillfällena då man tycker om sig själv bäst.
  Ann

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om den frågan, bara att fundera på den får mig att må bra, men jag är inte färdig med mitt svar till mig själv ännu.
  Och filmen vill jag se vid tillfälle.
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej svaret kan man fundera länge över och iaktta.. men det är en bra fråga.. att ställa till sig själv och andra.
   Kramen'

   Radera
 3. Tänkvärt och jag spinner nog vidare på din tanke en dag. Det är vid dessa tillfällen då jag ska åka iväg som jag önskar jag hade en ipad - penna och papper är ok men tyvärr min hand håller inte handskrift så bra. Så att jag dirket kan spinna vidare. För vem vill jag vara och vad tycker jag bäst om hos mig själv?
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna spinna vidare, så kul när du gör det. Jag är nyfiken på vad ditt svar blir.
   Kramen

   Radera
 4. Verkligen en bra fråga som jag tänker fundera på en stund nu! Kram!

  SvaraRadera
 5. Så sant och så viktigt. En sak jag tror man får jobba med hela livet att stärka sig själv och varför inte också andra genom att peka på deras goda sidor. Ser ut att bli en solig och fin dag. Önskar dig en bra sådan! Kram från en okänd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag är mycket trevligare än att man påpekar de dåliga.
   Kramen tillbaka

   Radera
 6. Har inte läst bloggar på flera dagar. Din är först. Kunde inte valt bättre känner jag. Veckan som gått har för mig varit fylld av frågor ställda av mig själv till mig. Jag har svar på de flesta och vet att jag strax nog har det till de andra. Även om det inte är något stort och omvälvande frågorna handlar om är det något som skulle ge mig väldigt mycket och stärka. Ge mig glädje och få mig att må gott. Det finns mycket jag önskar och det är bara jag som har nyckeln dit. Som kan leta vägen dit och ta den när jag hittar den. "När tycker du om dig själv bäst". Det är precis det jag har tänkt på. När mår jag som bäst. Tänker jag på.

  Kram till dig!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint. Tänk att du fann något hos mig, själv så har det hänt flera gånger när jag behövt läsa eller höra nåt att jag funnit det just i bloggvärlden. Som om en bok som öppnats på rätt sida bara för mig. Jag hoppar du hittar svaret på frågan och frågorna.. och tack för att du tog dig tiden att skriva.
   Varmaste kramen från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen