torsdag 31 juli 2014

I kvällens gryning...


... lägger jag mig på rygg på piren för att läsa under trevande solstrålar. Den blåklädda himlen är prydd av små lätta moln och tillsammans med älvens rytm omfamnas jag av sol, vind och vatten. Det är ledighetskänsla och att vara i stunden på en gång.

Att resa till en plats man besökt nästan varje sommar sedan jag var barn är som att resa bort och komma hem samtidigt. Men denna plats är förknippad med avkoppling så direkt när jag kommer hit blir det sommar på en gång oavsett vilket väder och vilken temperatur som råder. Så trots att resan hit tog 6 timmar mer än beräknat så är det ett minne blott när man är här och har fått sova ikapp lite. Katten Marilyn piggnar till och verkar yngre än sina 18,5 år och njuter färsk fisk och livslång besvarad kärlek från mormor och morfar.

Mina fötter njuter gräs mellan tårna, sanden på vår strand och kyrkbyns gränder. Regn faller och följs av skimrande sol som väcker älvens glitter. Det är vacker, vardagligt och alldeles underbart. Det är sinnligt och kantat av njutbar närvaro. Jag plockar upp en glittrande skärva till  från stunden på piren och lägger i livets mosaik tillsammans med mina andra sköna stunder av sommarlycka, kantstötta stunder och drömmars strössel.

14 kommentarer:

 1. Det var en lång resa... och skönt att både du och Marilyn kan nu koppla av och bara njuta. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju det så det är så himla skönt att bara kunna luta sig tillbaka och njuta. Kramar

   Radera
 2. Du kan verkligen uttrycka dig :) Kram på er och njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag tycker om att leka med orden. Kramar

   Radera
 3. Vad annat kan jag säga än att jag njuter av hur du hanterar orden…
  Kram M.E

  SvaraRadera
 4. Åhh woohoooo vad härligt!! Underbart kära du!! Och ingen kan beskriva det bättre än du :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles, alldeles underbart <3. Å tack för den fina komplimangen.
   Kramar från Liv

   Radera
 5. Så härligt det låter. Njut riktigt mycket. Jag kan inte tro att din katt är 18 1/2 år gammal. Att bara få sitta ner, läsa och leka med orden.

  Kram A-C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njuter i massor, i stora giriga klunkar <3 Jodå, det är hon men nu börjar hon verkligen bli gammal och trött märks det.
   Kramar från Liv

   Radera
 6. Livslyx! Njut och koppla av kramar��

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. Mmm.. nästan avundsjuk på mig själv faktiskt.
   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen