torsdag 2 oktober 2014

Fem slumpmässiga vänliga handlingar..

... under en och samma dag var förra veckans läxa på kursen i "The science of Happiness" som jag läser just nu.

Älskar såna hemläxor även om jag ännu inte gjort den då livet varit fyllt av vänner på besök och min systerdotters 6-årsdag. Men nu ska jag göra det någon av de nästkommande dagarna och tanken är att det kan vara allt från något stort till något lite men att man varierar vad man gör under dagen. Jag har redan några ideer och de andra handlingarna plockar jag i stunden.

Bakgrunden till att vi får den här utmaningen är att det har visat sig att om man under sex veckors tid gör 5 slumpmässiga vänliga handlingar under en av dagarna (utspritt över veckan funkar inte lika bra) så upplever man en högre grad av lycka. Om ni vill läsa studien så finns den HÄR.

Tanken med att inte göra samma handling är att det inte visat sig ha samma effekt kanske för att man inte på samma vis känns speciellt utan snarare blir en rutin. Jag tror verkligen på medmänskliga, vänliga och kärleksfulla handlingar eftersom jag tror att det är vad som gör den här världen till en bättre plats och att det sprider sig som kärleksfulla cirklar. Just därför så har jag även valt att haka på en 21-dagars utmaning för att sprida vänlighet. Om någon annan vill göra samma sak så finner ni den HÄR och den startar idag.

I dessa utmaningar så tycker jag att vi inte får glömma bort att vara kärleksfulla, vänliga och medmänskliga även mot oss själva, det är helt enkelt så att vänlighet, medkänsla och självmedkänsla får världen att glittra och stjärnströsslet att falla ner över vardagen, livet och även de svåra stunderna.11 kommentarer:

 1. Vad underbart! Jag försöker alltid agera vänligt men har inte tänk på att göra speciella vänliga handlingar. Ska försöka medvetet få in fler vänliga handlingar i min vardag. Kanske kommer jag upp i sex under en dag.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker också det men det ska bli roligt att ha fokus på det och räkna dem :). Kram

   Radera
 2. Jag får inte ihop slumpmässiga med att ha ideer om vad man ska göra...men det är jag det :) Men det är ju en jättebra grej annars, alla mår nog bättre av lite vänlighet, att både ge och få. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det har med min översättning att göra.. randomiserade handlingar kanske är bättre...dvs varierade :) Jag tror också på vänligheten.. Kramar

   Radera
 3. Så därja...tack för tipset...hihi...nu är jag också med
  kramar kära du

  SvaraRadera
 4. Det låter verkligen rätt och riktigt, men fem olika saker känns lite svårt att komma på! Jag ska verkligen försöka!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det kan vara saker som lämna blod, ge en komplimang, hjälpa en vän, skriva ett fint inlägg på bloggen till nån, ett omtänksamt brev eller vad som helst. så det behöver inte handla om nåt avancerat. Härligt att du försöker.
   Kramar från Liv

   Radera
 5. Vilken fin och tänkvärd läxa. En läxa som verkligen inbjuder till reflektion och vänlighet. Vår värld kan aldrig få för mycket av vänlighet, medmänsklighet, empati och bekräftelse. Något som vi också måste tillåta oss själva. Att även vi själva är värda detta. Ibland kan det vara det svåraste av allt.

  Lycka till med din läxa och ah en riktigt fin höstvecka du kloka stjärnströsslare.♥

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker om läxor som får en att reflektera och bli en bättre människa. Att vara självmedkännande kan vara svårt men jag tror det är så oerhört viktigt.
   Ha en härlig höst finaste du,
   Kramar från Liv ♥

   Radera
 6. Vilken alltigenom. underbar ide'! Jag hade ju velat gå kursen men hade inte tid, men 5 vänliga handlingar på en dag kan jag ju göra ändå:)
  Stor kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen