söndag 16 november 2014

I sagans land...

... kan den mest rädde bli hjälte och du kan finna skatter och nya vägar där du minst anar.

Med egen visdom men därmed inte sagt att det behöver vara utan människor som kan stödja dig och som du kan rådfråga kan du finna det just du behöver. Det är i utmaningar, sårbarhet och mod som en människa växer, inte genom att gå invanda vägar, prestera för andras skull eller inte våga "misslyckas".

I sagans och livets vinter väntar nya frön på att blomma när våren kommer. Min kreativitet har sannerligen haft vinterdvala i flera månader nu långt innan frosten strösslat sina första stjärnor för vintern.  Jag har haft svårt att finna de skrivna orden och inte heller saknat skrivandet men när man minst anar det så vänder det, precis som i sagan när det är som mörkast.

När söndagen bjuder på grå himlar så fikar jag i några timmar med en vän som bara genom att vara hon skapar glittrande energi och lugn i livet. Samtalssorl, klirrande koppar och skrapande stolar utgör bakgrundskulissen till vårt samtal på det där mysiga sättet som kännetecknar ett fullsatt cafe i stadens mitt. En grå söndag så är fika med en vän bland det bästa jag vet. Jag tycker om samtal utan början och utan slut och där små och stora ting samsas utan inbördes hierarkier.

När vi skiljs åt växer en bok-idé fram inom mig. Som om någon lyfte på ett lock till burken där stjärnströsslet gömt sig eller om det kanske fanns där hela tiden men jag hade blicken någon annanstans. Eller så är det helt enkelt så att ibland måste saker få vila för att få växtkraft, som fröna som gärna vilar under snötäcket för de vet att de får blomma ut när våren kommer. I sagans land kan allt hända. I livet med.


10 kommentarer:

 1. Vilket härligt vackert drömskt kort! Helt plötsligt fick jag längtan efter ett litet café, att sitta där utan tanke på tid som flyger eller på måsten som "bordes". Sitta där med någon nära och öppna alla sina sinnen och bara samtala om det som kommer av sig själv för att det är meningen. För att det är det man behöver fast man kanske inte riktigt visste att det var precis det. Det var ett tag sen nu jag hade ett sånt möte som riktigt hänförde mig, om man kan säga så, att det finns någon som kan prata så att jag nästan sugs in i en bubbla och glömmer omvärlden av förundran över att någon pratar precis så. Att någon får mig att lyssna med dallrande krusiga hårrötter.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,det är från min hemby. Vad jag bara äääälskar din sista rad.. att lyssna med dallrande krusiga hårrötter <3. Bara sååå underbar formulering. Önskar dig ett sånt möte inom kort.
   Kramar

   Radera
 2. Nog är det så att ibland måste saker få vila till sig, mogna…
  Lycka till med ditt skrivande!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack finaste du <3. Behöver all lycka jag kan få.
   Kramar

   Radera
 3. En bok-idé låter spännande! Hoppas du förverkligar den för jag vill läsa :) När jag var yngre ville jag bla bli författare, nu har jag insett att jag är bättre på att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad glad jag blir att du vill läsa den <3. Vi med författardrömmar behöver ju de där läsarna också.
   Kramar

   Radera
 4. Jag blir så glad när jag läser dina ord kära Liv. Glad för att du har så mycket vackert och varmt i ditt liv. En kraft som lyfter. Och glad för att du skriver igen. Skriv av hjärtans lust vännen och du vet att jag har en plats sparad i bokhyllan bara för dina böcker.♥

  Ta hand om dig.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag undrar var all din fantastiska värme och kärlek du bara sprinklar över mig och alla andra som kommer i din väg. Så oerhört generöst och fint. Jag är glad att du sparar den där platsen och jag hoppas att du en dag kommer ha mina böcker där.. jag har plats för din och väntar och längtar.
   Kramar från Liv

   Radera
 5. Jag tror att det kreativa, men även annat, behöver tid att mogna. Lycka till med skrivandet! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med, ibland är det i vilan det händer. Tack.. det behövs alltid lite lycka när man skriver. Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen