måndag 8 december 2014

Det glittrar om min gran.... som sprider julstämning, hemtrevnad och frid i mitt hem.

Det är en av höjdpunkterna under December, att ha en gran vid sin sida och komma hem till grandoft, glitter och symboliska saker som hänger i min alldeles egna gran. Vissa med högt affektionsvärde och andra som alla har sin egen historia. Funderar på om det nya ska vara att på mina resor införskaffa något att hänga i granen, annars är jag inte så mycket för souvenirer men det vore kul med en gran som speglar mitt resande.

Senaste veckan har jag fyllt med mysiga saker, de som bor i mitt hjärta och vackra platser. Jag har njutit friden, skönheten och kreativitet på Lejondals slott som jag bara älskar. Planeringsdagar med jobbet som blev även balsam för själen och sinnena. Att sitta framför en sprakande brasa under glittrande kristallkronor och dricka gott the och njuta fantastisk mat med sjöutsikt gör att man laddar på lite extra av det man behöver.

Yngst i granen är två små tovade väsen som kommit till mig från Italien och som Alice Savage har skapat. De kommer i par för ingen ska behöva färdas ensam, därför får de även hänga nära varandra i granen. Där hänger de i gott sällskap med alla de saker jag tycker om att ha i min gran och som varit med förr.

Det doftar gran när jag kommer hem till min lägenhet och granens ljus och dekorationer sprider en sällsam frid över December. Njutbart i stunden och enkelt att skapa. Julgranar, slott, tovade väsen, vänner, glöggstunder och treårskalas med hembakt Pippi-tårta är sånt som skapat glitter och vardagsmagi över veckan. Det är helt enkelt livet med all sin rikedom om man tar sig tid att upptäcka den och att hänföras över det lilla och det stora.7 kommentarer:

 1. Så fint! Fin tanke med de tovade väsen, att de inte ska behöva vara ensamma. Det gillas.
  Här har inte granen fått komma in än, det blir nog först till helgen.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fint. Ingen ska behöva färdas ensam.
   Jag tar in granen redan nu eftersom jag inte är hemma över jul och måste kasta ut den redan innan..
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Gillade också tanken med att ingen skulle behöva resa ensam. Det var kanske därför jag fick fyra tomteliknande luddiga luvbärare med mig hem och inte bara en :) Måste blogga ikapp känner jag....Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag alldeles säkert. Vad härligt med en hel familj, då reser man verkligen tillsammans.
   Kramar

   Radera
 3. Tycker om din julgran!! Själv har försökt skaffa en men just precis när det är dags hittar på massa ursäkter och bakar. Fina varma ord och figurer! Kramar

  SvaraRadera
 4. haha inte bakar utan backar :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstod det :). Han sprider så mycket mysig stämning så det är verkligen en av mina Decemberlyckor. Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen