onsdag 7 januari 2015

Ge mig en trollformel..


... och jag gör ett försök skriver jag som kommentar till ovanstående bild när jag publicerar den på instagram.

Jag blir förtrollad, förförd och väldigt fascinerad när vi besöker  studion för Harry Potter utanför London. Det bor nämligen en liten häxa i mig och har gjort sen jag var barn och fullständigt fascinerades av häxböcker i olika former. Det finns teckningar i massor från den perioden. Som vuxen så gillar jag också magi i olika former och njuter fantasy i såväl bokform som på film.Jag har såklart läst alla Harry Potterböckerna och även sett filmerna. Det är i den världen man kliver in när man besöker studion och får se kulisser, bakgrundsfakta, rekvisita och anekdoter från när den filmades. Själv minns jag hur jag läste två av böckerna på min jordenruntresa, de böckerna doftar av en kuliss byggd av sol och regnskog när jag tänker på dem. En resa genom länder och magiska världar samtidigt.

Dumbledores bibliotek får mig att stanna och bara betrakta alla detaljer en lång stund. Jag önskar att jag hade timmar  där och kunde få kliva in i den världen på riktigt, titta i hans teleskop, bläddra i böckerna och ha ett samtal med Dumbledore själv om livet och dess magi.Besöket blir en av mina absoluta höjdpunkter på London-resan, jag rekommenderar alla magiker, filmintresserade och Harry Potterälskare att besöka denna studio. Men ta gott om tid på er, tre timmar vill de att man ska räkna med och det är en realistisk siffra. Vi hyrde visual digital guide och den förhöjde verkligen besöket eftersom den var mycket mer detaljerad än skyltarna.

Det väcks en önskan när jag vandrar genom Diagonal Alley. Då önskar jag att det gick att besöka butikerna på riktigt, få en trollstav och kvast och finna magiska ingredienser till livet, trollformler och för att göra gott i världen. Det är som att kliva ur sitt vanliga liv och finna nya perspektiv och vara totalt närvarande en stund i en annan värld.


När stjärnhimlen fallit över Hogwarts och alla dess äventyr vänder vi åter till staden men resan och magin bär jag inom mig, för jag tror att magin finns närmre än du tror och att du kan upptäcka den i vardagen om du vågar se alla små och stora mirakler, livets stjärnströsslare och inte minst att livet är ett äventyr i sig.10 kommentarer:

 1. Men nu blir jag avundsjuk! Vad härligt det set ut...mycket bättre än utställningen som vi var på i somras. Har också alltid älskat magi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hade du älskat den här :). Men jag har hört att utställningen i Norrköping också var jättebra. Kramen

   Radera
 2. Så spännande det ser ut och vilket utflycktsmål. Tror jag måste läsa Harry Potter igen. Det var så länge sedan. Trevlig Helg och fortsatt trevlig London vistelse om du är kvar där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var superhärligt. Hemma sen länge men kan kliva in i magins värld i tanken närhelst jag har lust :)
   Ha det härligast!
   Liv

   Radera
 3. Så fascinerande! Harry Potter har åter blivit aktuell hos oss, eftersom våra barnbarn nu kommit upp i den ålder att de kan tillgodogöra sig både böckerna och filmerna. Här finns böckerna, filmerna och slott och tåg i Legolådan, så det är bara att plocka fram den magiska trollformeln och gå in i sagovärlden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jättefascinerande var det. Perfekt att ha all magi i legolådan. Fantasi, drömmar och magi kan ta en hur långt som helst. Kramen

   Radera
 4. Det ser magiskt ut! Tyvärr har jah hoppat över både Harry Potterböcker och filmer och är typ inte alls intresserad. Men skulle ändå besöka en sådan magisk plats :) Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag du skulle.. man kan plocka godbitarna ur kakan också och göra precis som man vill och sånt gillar jag. Kramen

   Radera
 5. Vilken lycka! Jag hoppas att jag en dag får komma dit. Jag har sett alla filmerna men inte läst alla böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas också du får komma dit, det är ju scenografi från just filmerna.. så himla kul att vandra omkring i :).
   Kramen

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen