måndag 18 maj 2015

Ingen kan vara nere med en ballong..... säger Nalle Puh och jag håller med.

Den lekfulla sidan av mig tycker verkligen om ballonger så när min vän K fyller jämt så får hon en ballongbukett istället för en blomma. I sina favoritfärger och med hjärtat som symbol för vår vänskap och all kärlek hon sprider ut i världen. Till Nalle Puhs citat lägger jag till att "Ingen kan vara nere med en vän som dig". Hon är en fin vän och jag är glad att vi delar varandras vardag.

Jag har lätt att glädjas och känna tacksamhet. Tacksamheten la jag ner mycket kraft på att få som en del av mitt liv för några år sen och idag är det en naturlig och väldigt viktig del av mitt liv. Att skriva tacksamhetsdagbok är nog en av de viktigaste saker jag gjort, en investering som växer av egen kraft och bara blir större.

Jag blir glad av ballonger, vackra blommor, regnbågar, doften efter regn, himlar som gör att jag slutar andas och vänskapliga samtal. Det är de små sakerna som skapar den bibehållna glädjen och de små vardagsmiraklerna för mig. Att hänföras över en perfekt blomma eller den skira grönskan och bara stanna upp och betrakta den och ta in den med hela mitt väsen är något som gör livet mer sirligt och innerligt. Det tar inte längre tid att vandra vägen hem med öppna sinnen som med stängda och det är alldeles gratis och samtidigt ovärderligt.Utöver min egna tacksamhetsträning (som numera är automatiserad) så tror jag att det är min mamma och mina morföräldrar som hjälpt och stöttat mig hitta guldkornen i vardagen och livet. Det är jag dem oändligt tacksamma för och det bär jag med mig i varje dag. De har alltid uppmärksammat mig på det som är vackert och vad man själv kan göra av något. Som barn kände jag mig lyssnad på och jag fick med mig dem på diverse upptåg och de kunde se saker med ett barns ögon.

                                                              
Vi kan lära oss av barnen för dem är mycket förunderligt och tiden har ingen betydelse utan de kan förlora sig i timmar i en aktivitet och lyssna på samma berättelse om och om igen. Jag hoppas det fortsätter vara så och att den nya teknologiska utvecklingen inte innebär att även barn behöver vara ständigt sysselsatta och ta emot intryck. Ibland behöver vi vila från intryck för att finna genuina intryck i oss själva tror jag.

Med en bukett av ballonger, en klänning i rosors blom och en kväll för att fira en vän så gnistrar livet till lite extra. Det vill jag minnas.13 kommentarer:

 1. Härligt och så gott. Nalle Puh han är oslagbar och tacksamhetsdagbok är en fantastisk sak. Jag menar saken i sig spelar kanske inte så stor roll men tänket vänder på mycket. Tack för fina ord!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så.. det är tänkandet i sig och att leta efter saker som man blir tacksam över som gör den stora skillnaden. Ha det underbarast!

   Radera
 2. Ja, att kunna stanna upp och SE är en gåva...eller en sak att träna upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är precis så det är, det förändrar hela dagen. Du om någon är bra på att fånga stämningar och ta fina bilder.. det är verkligen en förmåga att SE. Kramar

   Radera
 3. Jaa såå härligt med en ljuvlig ballongbukett <3

  SvaraRadera
 4. Jaa såå härligt med en ljuvlig ballongbukett <3

  SvaraRadera
 5. Jag har läst ikapp. Du skriver så mycket vackert att jag knappt hinner med i svängarna. Livet har på någotförunderligtvis stannat upp en stund, i eftertänksamhet men också i glädjen att se det som är viktigt för mig. Ballonger är alltid rätt likväl som regnbågar, solstrålar, stjärnor och vackra blommor... ja även tystnaden är vacker ibland. Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så mycket som är viktigt för mig med. Vad härligt att du finner det som är viktigt för dig du stjärnströsslare på upptäcksfärd i livet. Varmaste kramen från Liv

   Radera
 6. Vad många kloka och vackra saker du fick med i blogginlägget. Nalle Puh är en av mina favoriter. Även att se det lilla i det stora. Stanna upp. Vi förlorar mycket när vi slutar vara barn. "Ett barn föds med hundra språk men berövas nittionio". Det ligger tyvärr mycket i det italienska talesättet. Vi ska stöpas i samma mall. Får inte sticka ut för mycket. Jag hoppas också att den nya tekniken inte försoffar barnen. Kram från Bosse Bloggvandrare. Ps. Ballonger blir man aldrig för gammal för. Att alltid vara en smula barn är att vara riktigt vuxen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalle Puh är också en av mina favoriter, så mycket klokt som finns uttryckligen och mellan raderna hos honom och hans vänner. Jag håller verkligen med dig att vi lätt förlorar barnets upptäckarlusta och uttryckssätt, jag försöker återfinna det och upptäcka min egen inre nyfikenhet och lust igen. Kram tillbaka

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen