tisdag 4 augusti 2015

Vad skulle du...

... se, känna, uppleva och säga om du mötte dig själv i skogen?

Den frågan fick jag från en klok person och den snurrade i mig tills jag satt mig ner och skrev ner svaren. Det var en intressant övning och det dök både upp väntade och oväntade svar från mig själv till mig själv. Inte bara på ytan utan på djupet. Jag arbetar dagligen med personlig utveckling och om man gör det så blir det ofta naturligt att arbeta med sig själv också. Det är dock viktigt för mig att även vila i mig själv och låta dagen och livet vara som det är ibland. Det tror jag på. Inte ständigt vara i förändring, förbättring, inveckling och utveckling utan det handlar om varandet, farandet och närvarandet också.

Jag finner en gammal gästblogg hos ENBART där jag reflekterat om att försöka leva medvetet. Jag hade glömt textens form men andemeningen är som jag minns den. Just nu känns det lite som jag tappat orden och inte fångar dem på det vis jag vill i textens rader och den här bloggen. Jag tror det handlar om det där andrummet jag väntar på där hösten fångar drömmar och min fokus kan vändas mot texter, tankar och att inte behöva vara i processer som handlar om andras personliga utveckling utan vila lite i min egen och äventyret. Just nu upplever jag många härliga stunder. Jag njuter sommaren i giriga klunkar och med ett leende. Orden får vila och hamna lite i skymundan då. Jag vet ju att de kommer åter. Utvecklingen likaså, den sker ibland av sig själv och får utrymme i vilan och lättjan. Inte minst får jag i min essens utrymme där.

När jag läser mina svar på vem jag möter i skogen så blir jag ändå ganska nöjd och inser omgående och relativt klarsynt vem det skulle vara även om jag så klart inser att jag  aldrig fullt ut kan se mig själv utifrån och bortifrån när jag lever inifrån.  Men det är en bra övning som jag kommer återvända till för egen del lite då och då. För även om möter sig själv dagligen så glöms det bort, i det där härliga livet som pockar på att uppleva så mycket annat .
13 kommentarer:

 1. Hittade dig genom Bosse Lidens blogg.
  Jag tycker det är nyttigt och bra för sinnet att vistas ute i skogen ibland.
  Skogen, den bara ÄR.
  Tyst, fågelkvitter och en härlig upplevelse får man.
  Ett ställe att tänka ny energi från moder jord.
  Det bästa för att vi ska få må bra, är helt enkelt att bege sig till skogen.

  Ha nu en toppendag mitt i veckan och tack för ett intressant inlägg.

  Tjingeling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-) Skogen är magisk och i bara varandet och dess sinnrika skönhet och rikedom tror jag det blir så mycket lättare att bara vara sig själv i varandet och utan det andra. Jag tankar mycket kraft där och naturen är så vidunderligt viktigt för mig så jag förstår dig verkligen att du känner detsamma.

   Kramen

   Radera
 2. Ja, där gav du mig något att fundera över idag! Även om jag inte kommer att skriva ner mitt svar, så ska jag nog komma fram till ett och jag är inte säker på att jag blir helt nöjd med det.
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det där lät spännande och modigt.. jag hoppas du fann dina svar och om det var något i det du inte var nöjd med att du antingen var snäll mot dig själv och accepterade det med kärlek men om det fortfarande känns som det är något du vill och kan ändra att du ger dig själv modet och kraften att göra det... om du vill.

   Varmaste kramen från Liv

   Radera
 3. Hej du fina! Vad glad jag blir av att läsa att du njuter sommarens sköna dagar och har det riktigt gott. Samlar kropp och själ full med sommarenergi så att det räcker då mörkret kommer.
  Intressant frågeställning det där och kanske något vi alla borde fundera kring då och då. Själv inser jag att jag det senaste året har fått möta mig själv och det liv jag lever på ett helt nytt sätt. När livet ställs på sin spets och man vandrar sida vid sida med sin egen dödsångest blir livet väldigt påtagligt.

  Tack snälla fina vän för dina värmande ord som du ständigt lämnar hos mig. Ord av omtanke och vänskap som betyder så oerhört mycket. Kärlek till dig.♥

  Ta hand om dig kära Liv.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så är det.. jag samlar kraft men när mörkret kommer i höst så reser jag till solen, äventyret och möter andra världar. Ska bli magiskt.

   Jag förstår verkligen att du fått möta dig själv och livet på riktigt det senaste året. I mina tuffare perioder av livet så har så mycket skalats av och synliggjorts eller så har känslorna tagit över och då finns inte tid att reflektera kring sådana frågor och det är inte heller det man kanske vill ägna den energi man har åt det.

   Du betyder mycket för mig så jag är glad att orden får värma dig lite ♥.

   Varmaste kramen från Liv

   Radera
 4. Jag tror att det är viktigt att inte försöka tvinga fram orden. De har varit "försvunna" för mig ett tag. Det känns som de ligger på lur igen. Jag hoppas att de smyger sig fram så sakta. I väntan på dem använder jag bildspråk. Ser fram emot att få följa dig under din resa under hösten.
  Kram Gisan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller verkligen med kloka Gisan ♥. Tror dina ord kommer när de ska och du om någon kan verkligen skapa med ord, bilder och med dina händer. Du är en kreatör på så många plan.
   Varmaste kramen från Liv ♥

   Radera
 5. Jag tror att det är viktigt att inte försöka tvinga fram orden. De har varit "försvunna" för mig ett tag. Det känns som de ligger på lur igen. Jag hoppas att de smyger sig fram så sakta. I väntan på dem använder jag bildspråk. Ser fram emot att få följa dig under din resa under hösten.
  Kram Gisan

  SvaraRadera
 6. Låter som en bra övning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var nyttig att göra kände jag. Kramen

   Radera
 7. Hej Vida
  Peter PC Carlsson från Enbart här. Jag fann din länk nyligen i min blogg, gick tillbaks och läste din gästblogg hos mig!!!

  Faktum är att jag låtit min blogg ligga i träda i flera år, med enbart några enstaka inlägg då och då. Samtidigt känner jag hur något växer inom mig och hur jag längtar efter att få uttrycka det som finns dolt på insidan.

  Det var i vart fall kul att läsa din blogg igen. Välformulerad som alltid. Sköt om dig!

  /PC

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter! Blev glad och förvånad när jag fann en kommentar från dig hos mig.. och sen glömde jag svara. Jag har saknat din blogg och dina tankar kring det som är så jag inväntar och ser om det dolda kommer att komma ut ofta eller sporadiskt. Roligt att du lämnade ett spår när du var här och läste.. Även jag har blivit en mer sporadisk bloggare men låtit den finnas kvar. Varm kram från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen