måndag 12 oktober 2015

Jag andas höst..

I
... och drar in all dess krispighet, välkända dofter och dess löfte om att nu lämnar vi det gamla bakom oss och kliver in i en ny dörr. Höstens dörr.

Här sedan någon månad men idag så närvarande i sin vackraste form med en smekande kyla på kinden och höstsol bland färgade löv. Sinnenas årstid som jag älskar så.

Det tar tid att landa när man varit i något stort, utmanande och oförklarligt men naturen finns alltid där för mig då. Löven prasslar under mina fötter och jag lutar mig mot trädets stam. Där finns härvaron, lugnet och livet.

Fem dagar i en dansbubbla. Dagar med så mycket innehåll att min skattkista svämmar över och jag inte vet vilken guldklimp jag ska börja betrakta. Jag behöver nog landa först. Men nu är jag färdigutbildad dansledare för Friskis och Svettis. Jag vill att alla som vill ska våga dansa och finna sitt steg och känslan av att inget är fel. Vi hamnar alltid i otakt i livet ibland eller dansar fel, det är en del av livet och det är bara att dansa vidare.

Men min blyga sida som inte vill stå i centrum utmanas i detta. Så jag tänker att jag sätter dansen i centrum istället. Dans gör oss glada, friska och smarta. Dans som är förebyggande för demens och får oss människor att bli mer empatiska. Den som gör något med mig och väcker min glädje, det vill jag ge till andra.

Det var en fin stund att stå där med intyget i min hand utfärdat av mina fantastiska utbildare som gett absolut allt men framförallt massa inspiration och kunskap. Nu är det upp till mig att skapa det som blir mitt. Ungefär 15 koreografier ska jag sätta samman till danspasset. Det ska bli spännande. Med mig på vägen har jag en fadder innan det är upp till bevis på licensieringsdagen och därefter är ni välkomna att dansa med mig.

Men det är inte bara utbildarna som har lärt mig massor, de fantastiska deltagarna har bidragit till en kurs utöver det vanliga. Alla dessa inspirerande dansare som visat mig steg jag inte visste fanns och som visat sårbarhet, styrka, mod och omtanke om varandra. Det tar jag med mig i hjärtat.

En vän bjuder på lunch hemma hos henne innan jag får lämna höstens skira skönhet i sin glans och gå inomhus för att vara närvararande på onlineseminarium. På torsdag far jag vidare på färden, Seychellerna blir mitt mål. Tiden fram tills dess fyller jag med vänner, danspass och studier. Stjärnströssel skapar vardagsmagi i livet en måndag i oktober. Just another magic monday, my monday.


6 kommentarer:

 1. Jag blir alltid så berörd när folk gör sånt dom vill...lycka till på dansstigen! Och så ser jag fram emot att få läsa om resan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är viktigt att göra det man vill om man får chansen tycker jag. Tack och det kommer inlägg från andra sidan världen. Kramar

   Radera
 2. Grattis kära Liv!♥ Jag blir varm av att läsa dina ord. Om kärlek till hösten, dansen, livet och nya äventyr som väntar bakom varje hörn. Livet utmanar oss. Jag tycker att det är vackert när vi vågar anta utmaningen. Ta hand om dig du fina och njut av resa och nya möten.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Lotta ♥. Önskar dig allt gott men det hoppas jag du vet. Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen