onsdag 7 oktober 2015

Ljudlöst korsar de min väg..

.. en älgko och hennes två kalvar.

De är så stora och samtidigt så smidiga. Stunden är över efter några sekunder och en suddig bild är allt som vittnar om vårt möte. Man vet aldrig vad man möter på en promenad.


Det har varit härliga dagar i Leksand. Dalarna i höstskrud med sol, morgondimma och tid med familj och min bästa vän är vackra stunder och ögonblick som ger mig fridfull energi. Sånt som är viktigt på riktigt för mig gör det.

Finaste brorsonen Louie som växt sig stor och som jag inte kommer få se på några månader men det har redan hans mamma tänkt på och skickar med mig några svartvita bilder på färden. Det är spännande att se hur han utforskar världen.Jag älskar att ha naturens inpå knuten i vår by. En morgon när jag vaknar vilar morgondimman över tjärnen i gryningen, det är så vackert. Det är nästan så man ser älvorna dansa över det mörka vattnet.I åkerns kant växer sommarens blomster vilande i höstens famn som visar att växtkraft behöver inte anpassa sig till normer och årstider. Ibland gör man som man vill även när frosten biter i gräset om natten.


Nu har ännu en dag grytt, om några timmar sitter jag på tåget på väg till Uppsala för att gå dansledardelen av min ledarutbildning. 5 dagar dans och kunskap och nya möten väntar. Det ska bli spännande att kliva ur en värld och in i en annan. Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta säger ordspråket, jag tänker att lyckans fjäril ser till att styra sin färd till den blomma som ger den vad den vill ha i livet.


8 kommentarer:

 1. Å du fantastiska människa! Världen behöver fler sådana som dig. Älgar och dans! Tänk om fler kunde stanna upp i sina liv och tänka att det är fint att njuta också, att göra det man vill för stunden med sitt liv. Jag hoppas du får en underbar dansvecka.
  Kramar och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älgar och dans vore ju ett bra bloggnamn eller kanske boknamn :-). Å tack för den fina komplimangen som fångas i hjärtat och stannar där. Veckan har varit underbar men intensiv och utmanande på ett sätt som inte går att beskriva.
   Kramar

   Radera
 2. Ska du säga! Underbara bilder! Ha en trevlig dansvecka :)

  SvaraRadera
 3. Som vanligt en underbar stämning i din text och dina bilder är så fina!
  Hoppas din danskurs är till belåtenhet! Önskar dig en underbar vecka!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 4. Kära Liv. Jag blir alldeles varm av att läsa dina ord och titta på dina bilder. Så mycket kärlek, trygghet och livsglädje. Varje ord andas hur mycket du älskar denna plats och de som lever där. Att detta är en stor bit av dig. Och så fin han är Louie. Växer så att det knakar. Fint att få bilder med på färden. Vackra minnen. Jag blir varm av att läsa om dina spännande äventyr och alla nya vägar som öppnar sig bara man är villig att se och våga. Är övertygad om att du kommer att bli en strålande dansledare och hade vi bott lite närmare varandra hade jag anmält mig direkt till en kurs med dig. Lycka till kära vän och ta hand om dig.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint skrivet Lotta <3. Men så är det, det är en av mina platser som är laddad med så mycket kärlek. Vad gullig du är, du hade varit välkommen som min gäst.
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen