tisdag 23 februari 2016

Själavård..

.. att vårda själen.

Ibland är det som att man hör ett ord för första gången trots att jag måste hört det fler gånger än jag kan räkna. Ordet är så vackert, viktigt och uttrycksfullt. Själavård, hur ofta tänker vi på det i vardagen? Att vårda vår kropp är högt upp på listan men att ta hand om det vi inom oss bär är inte alltid högst upp på listan.

Det var såklart en präst som använde ordet som så många gånger förr när ordet öppnade något i mig. Kyrkan har sin definition av själavård och den ska inte jag ge mig in på. Det är väl också därför jag inte tänkt så mycket på ordet, det var liksom inte mitt. Men nu gör jag det till mitt. För att ta hand om sig själv är viktigt för mig, att göra det jag mår bra av och värna om mig utifrån vad jag behöver.

Att möta mig själv där jag är. Själavård, ett ord som jag tar till mig och tänker vidare kring. Ibland möter man något nytt som hela tiden funnits där. På livets resa finner jag ord och skapar nya meningar och frågor.. Vad är det som ger frid i min själ och vad ger själen ro? Hur mycket utrymme får min själ i min vardag?


Naturens rum är självklar själavård för mig. 

4 kommentarer:

  1. Själavård är något jag tänker på ofta numera. För mig är självmedkänsla en del av min Själavård. Att tillåta mig att vara svag för att jag just i den stunden behöver det.Sätta gränser mot andra för att ta hand om mig själv etc. Min själ är som mitt lilla barn att ta hand om.Se till att den får näring, tröst etc.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag låter klokt.. självmedkänsla är verkligen själavåd. Vad fint att du tar hand om ditt lilla barn och din vackra själ. Kramar från Liv

      Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen