tisdag 13 september 2016

Jag vandrar höst..

... och njuter sommarvarma vindar blandade med höstens dofter.

September. Denna älskade månad med sina kontraster och sin sinnlighet. Där löv faller från träd ännu beklädda och där vi förundras över att värmen stannar. Själv är jag beredd på krispigare dagar med sjalar att svepas in i och odruckna koppar varm choklad som väntar. Regn kanske faller men då fäller jag upp mitt solrosparaply och vandrar ut i mina höstkängor och njuter det som är.

Kan man bli för gammal för att älska enhörningar frågar expediten mig när jag tvekar på att handla cupcakesformar där det medföljer färgglada dekorationspinnar med regnbågar, enhörningar samt texten att jag tror på enhörningar. Antagligen inte, jag tänker inte bli det, jag tänker fortsätta ta hoppsasteg och ha såpbubblor i handväskan bara för att jag vill.  Lekfullhet, kreativitet och att våga njuta dagens mirakler om så bara genom att skapa dem själv är sådant som skapar energi i mig.

Ska vi leka var den klassiska frågan när man var barn, jag minns inte i vilken ålder man slutade fråga det och bytte ut det mot något mognare men jag tänker att kanske är det dags att återerövra den frågan. För det är nog det jag gör med mina vänner, leker i tanken eller på annat vis. Att fråga om man ska leka inbjuder till äventyr, upptäcktsfärder, kärlekar, ordlekar, danslekar och att den man frågar får något lekfullt och busigt i blicken.

Det finns nog dem som skulle kalla mig naiv och omogen, jag ser det precis tvärtom.. att behålla lekfullhet är ett tecken på mognad och att våga älska, dansa, utforska och utmana sig själv även om man inte vet vart det kommer att leda är inte naivitet.. det är mod.
4 kommentarer:

 1. :) Man blir aldrig för gammal för enhörningar, rosa fluff och tiaror

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, det måste man ju bara fortsätta med <3.
   Kramar

   Radera
 2. Jag älskar det där citatet. :) Och jag tror att det är viktigt att ha nära till barnet inom sig. Att aldrig sluta leka. Och precis som du så tror jag att det är en gåva att tro att allt är möjligt.

  Ta hand om dig finaste Liv och fortsätt lek och njut av livet. Själv längtar jag efter att få hoppa i både lövhögar och vattenpölar nu i höst.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med.. att låta det få utrymme och att fortsätta leka. Du skriver alltid så vackert och omtänksamt, jag uppskattar verkligen det Lotta. Varmaste kramen och njut alla lövhögar, vattenpölar och andra underbara ting och platser du finner längs med din väg i livet ♥.
   Kram från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen