tisdag 22 november 2016

Jag är lilla My såklart..


... berättar jag för stjärnströsslaren när vi pratar om muminfigurerna.

Nej, du är mer som snusmumriken svarar han och beskriver sen varför. Jag måste medge att jag nog faktiskt inte har så mycket koll på hur snusmumriken är men när han berättar och jag senare läser om honom förstår jag vad han menar.

Snusmumriken beskrivs bland annat såhär: Snusmumriken är en vänskaplig ensling och äventyrare som vandrar söderut när vintern kommer. Han kan inte alls leva ett lugnt liv utan befinner sig nästan hela tiden på resande fot, just för att upptäcka världen och finna äventyren. Han är samtidigt lugn, obekymrad och tycker om att fundera. Han sitter och reflekterar över sitt metspö vid vatten. Han kommer och går precis som han vill. Snusmumriken undersöker allt han påträffar med stor nyfikenhet och vänlighet. Han är en självständig person men han trivs i sällskap. På sina resor, då han helst vandrar ensam, får han se nya landskap och pröva sin fiskelycka. Snusmumriken tycker särskilt mycket om att vandra på natten, i synnerhet i månsken. När han kommer till ett nytt ställe frågar han aldrig vad det heter. Han njuter av själva resan dit.

Jag inser att stjärnströsslaren har banne mig rätt, jag är snusmumriken helt enkelt. Denna vinter är jag inte den som vandrar med min ryggsäck ut i världen men det dyker upp reseminnen från tidigare år i mitt facebookflöde som påminner om fantastiska resor och stunder.

För tre år sedan var jag på Hawaii i November och simmade med vilda delfiner och på en båttur togs denna bild. Jag har simmat totalt 6 gånger med delfiner ute till havs. Det är helt magiskt och var en livslång dröm som till sist gick i uppfyllelse när jag reste dit första gången. Lite visste jag då hur mycket Hawaii skulle fånga mitt hjärta och vad det skulle komma att betyda för mig. Det är en plats som är magisk och har sin egen energi. Vi hör ihop på något vis. Jag vet att dit kommer jag återvända.Förra hösten hade jag tjänstledigt och studerade på distans, det var ett perfekt tillfälle att packa ryggsäcken för att besöka andra världar. Skimrande vackra Seychellerna blev första resmålet och det är nog är en av de vackraste platser jag har besökt. Ön Praslin med sina unika dubbelkokosnötter och sin värme både i klimat men framförallt hos människorna skapade härliga minnen i mig.Stranden nedanför vår bungalow.

Efter Seychellerna var jag hemma en vecka innan ryggsäcken packades om för att besöka Varkala i Indien. Det var en resa som förändrade mig på många vis än jag kan förklara. I mötet med människorna, mig själv på flera plan, yogan och Indien skedde en transformation som jag fortfarande bär spår av.

Lite visste jag då att några av de gåvor jag köpte hem från Indien skulle hamna i stjärnströsslarens ägo. Lite visste jag att vi skulle tillbringat ett halvår tillsammans i November. När man har en stjärnströsslare vid sin sida tar äventyret en annan form. Men han har nog rätt, jag är en snusmumrik som behöver såväl äventyr som tid för reflektion. Just nu känns det som att träffa honom är nog ett av mitt livs största äventyr såhär långt, utan att man anar kan livet ta en oväntad riktning en vacker dag i maj.

6 kommentarer:

 1. Oj...är det redan ett år sedan du var ute och reste? Vad fort det går. underbart att ha en egen stjärnströsslare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det.. tiden går fort när man har roligt <3. Det är alldeles, alldeles underbart att ha en stjärnströsslare 3.
   Kramar från Liv

   Radera
 2. Jag kan nog inte annat än att hålla med stjärnströsslaren, och då känner jag dig inte speciellt väl. Men det du förmedlar genom dina texter och äventyr stämmer bilden jag har fått av dig på pricken med Snusmumriken. Och det är ingen dåligt bild.
  Önskar dig en fin dag.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack.. vilken oerhört fin komplimang.. nu blev jag jätteglad. Kramar

   Radera
 3. Vilken ljuvlig och varm reflektion om dig själv... Och vilken väldigt klok och fin strösslare du funnit... Det är en gåva att få möjlighet att se på sig själv utifrån en annan människas ögon. Vet du att det på änglaspel.se finns "änglaspel" med Muminfamiljen?:) Kul va! Kraaam fining!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det <3. Man möter sig själv i nya eller kanske nygamla fasetter.. det är nyttigt. Ja, jag har sett dem.. kanske nåt för stjärnströsslaren månne. Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen