tisdag 10 juni 2008

Den softa bokcirkeln..

Som jag nämnt tidigare så älskar jag verkligen att läsa. Därför är jag så glad över att jag är med i en bokcirkel som en god vän startade. Detta ger mig möjlighet att läsa böcker jag själv inte hittat, att läsa mer fokuserat och att få en chans att diskutera. Dessutom finns det inga måsten ocn ingen prestige i vår bokcirkel. Det behöver inte vara böcker som lovordats i kulturella sammanhang och om man inte hunnit läsa hela boken så kan man ändå komma och lyssna och diskutera (jag är ju dock så nitisk så att jag brukar alltid göra det, den gången jag inte gjorde det så jublade nästan resterande delen av bokcirkeln).

Idag har vi haft bokcirkelträff och det förgyller verkligen vardagen. Den här gången hade vi läst "Den som blinkar är rädd för döden" av Knud Romer. Det var blandade åsikter kring boken i sig men diskussionen kring den blev intressant. Vi gled in på känsliga ämnen som utanförskap, grupptillhörighet, mobbing, fördomar och rädslor. Det är det som är så fantastiskt med bokcirkeln att den inte bara breddar mitt läsande utan diskussionerna som kommer till följd av läsningen är ofta intressanta och i vissa fall lär man känna varandra och får reda på saker via dessa boksamtal. Å sen lämnar man ju alltid bokcirkeln med en ny bok i sin hand.. som lilla julafton.

Hittade förresten ett test och nu är det således konstaterat att jag verkligen är en boknörd.. dessutom var jag självklart med i Barnens Bokklubb (som står bakom testet) när jag var yngre.


Dagens boktips (som jag själv fick av någon annan till att börja med) från mig till er är boken Saffransköket av Yasmin Crowther. Den är underbar och gick rakt in i min läsarsjäl och kommer att stanna där länge...

Lev väl, läs mycket och lämna gärna ett boktips!

6 kommentarer:

 1. Så kul! Det var ju en bra ide´med bokcirkel,,, det är ju spännande att läsa så´nt som man aldrig annars skulle ha läst :-) Det öppnar ju ens ögon lite för nya saker, och andras tankar,,, kul :-)

  SvaraRadera
 2. Pst,,, du , jag har lagt till dig i min länklista - hör av dig om du inte vill vara länkad hos mig, så tar jag givetvis bort den,,, men din blogg är så underbar :-) så jag vill gärna länka hit ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentaren på min blogg! Här är det tvärtom, har boken men har inte sett filmen.

  Härlig blogg du har! Ha en härlig dag / Madde

  SvaraRadera
 4. Vindens melodi.. bokcirkeln har verkligen satt guldkant på mitt liv så jag kan inget annat än att rekommendera.Självklart får du länka hit :)

  Madde.. Tack för snälla ord!

  SvaraRadera
 5. Haha, jag är 65 % boknörd.
  Med svaret:
  "Det här var imponerande. Så mycket litteratur, i ett sådant litet huvud. Och snygg är du också!"

  Visserligen har jag litet huvud, men hur visste de det?

  SvaraRadera
 6. Magi Sabina helt enkelt! Skrattade gott åt att du fick just det svaret... Hur kunde de veta att du var snygg också ;)

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen