måndag 19 januari 2009

Bloggpiraten äntrar bloggen igen...

Nu är världens coolaste bloggpirat tillbaka igen. Vet att många har saknat mig men även en bloggpirat behöver semester. Det är ju lite tröttsamt att hänga med Vida hela tiden.

Som häromdagen då hon skulle hjälpa till att ta hand om systerdotter Alma när syster flyttade. Gissa vem som var den
riktiga barnvakten? Jajamen det var jag. Bildbeviset ovan säger ju allt. Vida säger att hon gillar mig för att jag är gul och Alma gillar gult. Men det är ju för att Alma är en smart tjej som vet vem man kan lita på när det kniper och sen att jag är en skön typ.

Skärmflygaren har i alla fall hajjat det för länge sen. Han har till och med köpt ett playstationspel i min ära nämligen "little big planet" (figurerna påminner om mig har han själv sagt) och lyckats få Vida att SPELA det. Hon har aldrig spelat dataspel eller något i hela sitt liv så jag vet inte hur han gjorde. Men jag tror att han lockade med att man kunda klä och förändra sina figurer. Prickiga klänningar, rosa fjärilsvingar och blått hår är ju sånt som får Vida på fall. Och de ser ju ut att ha ganska kul när de spelar.. kolla in bilderna jag tagit :)Sen hittade skärmflygaren en beskrivning på nätet hur man kan sticka sin egen lille little big planet figur som han nu har fått för sig att Vida kanske ska ta sig an. Jag tror egentligen att han vill ha en egen liten bloggpirat men det vågar han nog inte säga. Här är stickbeskrivningen om du vill göra din egen lilla sackboy/sackgirl. Men de har roligt när de spelar och hon skrattar ganska mycket, svär en del och hennes handkontroll rör hon åt alla möjliga håll så att skärmflygaren fnissar och sen berättar det för sina kompisar på lunchen.Sen är det ju det här med sommarpratarna. Hon är ju nästan besatt minst sagt. Häromdan när hon var på bokcirkel och sa att hon skulle önska författaren Iris Johansson så utbrister en av vännerna.. men du är då en sommarpratsnörd på riktigt! Räcker det inte med småkakor?

Å när hon berättade för skärmflygaren att hon redan mailat in och önskat sommarpratare.. då svarade han: Jag lovar att de inte ens har skrivit ännu att man kan maila in. Då såg hon skyldig ut. Klart att de inte hade men hon har ju önskat förut och vet att man får. Men hon fick ett fint mail tillbaka så de inser inte vilken stalker hon kan bli. Tur att jag håller ett öga på henne.

Sen hörde jag henne säga att hon nog inte skulle skriva vem hon önskat på bloggen.. snicksnack tänkte jag och kopierade mailet.. he, he.. pirater tar vad de vill ha liksom.

Här är listan från mailet:
 1. Är det inte dags att i sommar ha en samisk kvinnlig sommarpratare? Eller kanske till och med ha tre samiska sommarpratare? De finns några kvinnor som inspirerar mycket och vill ta vara på sitt samiska ursprung och kunskap och sprida det vidare på olika vis. Den första är Laila Spik som föreläser om samernas kultur och som har skrivit en fantastisk bok tillsammans med Anna Bornstein. Som liten flicka brevväxlade hon med Dag Hammarskjöld och Stig Linnér nämner ett möte med henne i sitt sommarprogram. Sen har vi Victoria Harnesk som arbetar för att sprida kunskapen om samer och deras kultur och i alla former. Sist men inte minst önskar jag Sofia Jannok som just släppt sin andra platta och på releaskonserten så lyfte nästan taket på Nalen när hon sjöng och jojkade men även av skratten när hon humoristiskt berättade anekdoter.
 2. Hångla mer tycker Klas Hallberg att vi ska göra och med det menar han "att hångla istället för att småpussas. Att leva sig svettig helt enkelt". Han är en fantastisk föreläsare med mycket klokskap som han förmedlar på ett annorlunda sätt. Man inspireras, tvingas att tänka och känna efter men framförallt skrattar de flesta när de lyssnar på honom.
 3. Iris Johansson (författare till boken en annorlunda barndom) som var autistisk fram till att hon var 10 år och sedan gradvis kom ur sin autism. Hennes bok liknar ingenting jag läst och hon kan berätta om hur det är att vara autistisk från ett inifrånperspektiv. Det är en chans ni inte får missa tycker jag.
 4. Lennart Westerlund som de senaste 20 åren arbetat för att Lindy Hop, Charleston och Swing ska finnas tillgängligt för en större publik och vara en levande danskultur. Han är även arrangör av det världsberömda Herräng dance camp, han leder dans- och kurspalatset Chicago och dansar själv i Harlem hot shots.
 5. Owe Wikström, författare och religionspsykolog. En helt fantastisk författare och föreläsare.
Dansen då undrar ni? Hon började fundera på om hon ens mindes grundsteget. Störtlöjligt, det är klart att hon gjorde! Det gick mycket bättre än vad hon trodde och hon fick dessutom flera komplimanger. Glad blir hon också så hon borde se till att hålla dansen vid liv även om hon gör fel eller tappar takten ibland. En glad Vida är mycket roligare än en tråkig sådan.. det tycker till och med en bloggpirat.

Over and out!

/Bloggpiraten

6 kommentarer:

 1. Äntligen är du tillbaka! :-)
  Det var på tiden!

  SvaraRadera
 2. hehe,,,hey welcome back :)

  SvaraRadera
 3. Åh, jag har saknat dig Piraten! Och du gjorde helt rätt som snodde mailet... ja, nu kanske nästa projekt blir att skaffa dig en piratkusin för nu blev jag allt sugen på en egen pirat.... klart Flygarn är sugen på en egen liten pirat;.)

  Men du får gärna hälsa Vida en sak. Att jag nu har fått veta resultaten för insamlingen i december. Jag har tjatat och tjatat om att få reda på vad som har kommit in och nu äntligen! Lova att hälsa henne det! :.)

  SvaraRadera
 4. Heja Piraten.
  Är du möjligen släkt med Fritjoff Nilsson????

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att du är tillbaka. Sån tur att du finns så att vi får veta lite vad Vida gör bakom kulisserna.

  SvaraRadera
 6. Åh Piraten!!
  Äntligen så är du tillbaka!!
  Som de andra skriver så är det roligt att få se vad Vida egentligen gör....jo man förstår ju att det finns mer och det ska bli skoj att läsa om någon annan gång!!
  Hälsa henne och Tacka för de Goa komentarer som hon lämnar hos mig!!
  Kram kram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen