fredag 2 januari 2009

Det lät prassel och klonk...

.. när posten kom idag och eftersom räkningarna inte brukar vara så tunga så sprang jag förväntansfullt för att se vad som kommit. Dels var det en Mindfulness-skiva som man får om man är prenumerant på PS men det som lockade min uppmärksamhet var ett rött litet paket från Nallebudet. Jag har skickat många nallebud genom åren (och det har verkligen varit uppskattat) men aldrig fått något så det var med nyfikenhet jag öppnade paketet.. vem kunde det vara från?

Det var Chissra som valde att skicka mig denna fina nallefröken med röda stövlar och jeansregnjacka. Jag blev både förvånad och glad ända in i hjärtat. Jag ÄLSKAR överraskningar och en liten nalle i brevlådan det passar mig perfekt. Hon är verkligen världens goaste med ett hjärta av guld. Tack söta du! Du gjorde verkligen min dag.

I övrigt har min dag prytts av praktiska göromål som att tvätta, plocka ihop, skriva mail, läsa coachlitteratur och lite annat. Jag försöker verkligen hålla mig till löftet att inte skjuta på saker utan göra det direkt eller avsätta tid för det inom rimlig tid. Idag har det gått bra. Ska skriva några jobbansökningar också och sen är jag i mål. Men en sak till vill jag dela av mig av och det är några morgon- och kvällsfrågor som jag hittade i coachmaterialet som jag fått låna. De kan användas för att skifta fokus och för egen del så tänker jag kopiera dem och börja använda dem då och då för att öka min medvetenhet men även för att påverka vilken känsla jag tar med mig när jag kliver upp och när jag kliver till kojs. Här har ni dem:

Morgonfrågor
 • Vem älskar jag? Vem älskar mig?
 • Vad är jag lycklig över i mitt liv för tillfället?
 • Vad är jag ivrig/spänd över i mitt liv för tillfället?
 • Vad är jag stolt över i mitt liv för tillfället?
 • Vad är jag tacksam över i mitt liv för tillfället?
 • Vad engagerar mig i mitt liv för tillfället?
Kvällsfrågor:
 • Vad har jag givit idag?
 • Vad har jag lärt mig idag?
 • På vilket sätt har den här dagen förbättrat mitt liv?
 • Hur ska jag använda den här dagen som investering för framtiden?
Jag tycker de är superbra! Vad tycker ni?

13 kommentarer:

 1. Låter mycket bra,,,,reflektion är alltid nyttigt,,,åh, om jag kunde komma igång själv också,,,, det är så mycket jag vill,,,,och det är så lite jag hinner med :-)) Hm,,,stress stress,,,

  Nej, nu måste 2009 bli bättre.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Att det är bra att du tycker de är superbra. :) /Svante

  SvaraRadera
 3. Jag önskar dig gott nytt också, ett riktigt fint år.

  SvaraRadera
 4. Bra frågor. Tänkvärda. Och kul att du gillade nallebudet. Jag tyckte att nallen bara skrek Vida. Men fika på fredag vore trevligt!!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh ett så fint Nallebud. Det fick jag ett en gång också och blev så lycklig. Du är verkligen värd den! Kramar...

  SvaraRadera
 6. väldans bra frågor!
  kram på dig :)

  SvaraRadera
 7. Åh så fin nalle. :) Jag förstår att du blev GLAD!!! Vilken överraskning!

  Vilka bra frågor.... jag försöker verkligen att ta fram det som är BRA nu och fokusera på det positiva i livet. :)

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 8. Men vilken kul överraskning:)
  Ha en fin lördag idag.
  kram Lallis

  SvaraRadera
 9. Visst kan vi vara glädjespridare, vi postisar. Och när det gäller fina bilder tycker jag att du är snäppet vassare, Vida.
  God fortsättning.

  SvaraRadera
 10. Skivan! Jag hade glömt beställa den. Tack för "påmminelsen" ska göra det genast.- Jag tänkte ge den till någon vän i födelsedagspresent. Jag kan inte höra den. Frågorna är bra att ställa till själv, för man behöver fundera och så.

  SvaraRadera
 11. Vad roligt med något annat än räkningar i brevlådan.

  Tack för att du delar med dig av guldklimparna i coachmaterialet.

  SvaraRadera
 12. Men vilken gullig människa... som skickar ett nallebud till dig! Jag blir så himla glad när jag läser om människors omtänksamhet om andra!
  Å det var dig så väl unnat... du är ju en livlina för många... bl a för mig!

  Varm kram...alltid!

  Ps. Å de där morgon- och kvällstankarna lånar jag med mig lite... för att försöka tänka på. Ett medvetet tänk för det liv vi lever... och hur vi vill att det ska levas.

  SvaraRadera
 13. Kloka ord, bra tankar, att ta med sig för att få reflektera en stund. Nallebud är mysigt..fick en när jag fyllde år..:) varm kram och önskar dig en jättebra morgondag!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen