fredag 29 maj 2009

Mina egna svar..

.. finner jag då jag blir coachad i Zetas trädgård under trädgrenars glitter i solsken.

Två coacher som byter coachtjänster gör att min vecka avslutas på detta lyxiga vis. Med en god latte, ananaspaj, nötkaka och ett lugn i hela magen. En fråga som snurrat runt utan svar blir plötsligt så tydlig och svaret var inte det jag trodde. Inte konstigt jag inte hittade det, jag letade ju i fel skrymsle i mitt inre.

Coachingens kraft och styrkor blir tydliga för mig själv när jag själv blir den coachade och inte bara när jag coachar. Lugn i magen och drömmar om vackert träd med läsbänk under i min framtida trädgård tar jag med mig från Zetas.

Fjärilarna leker tafatt i försommarens blomsterträdgård, själv vilar jag tanken. Solens glittrande strålar sveper in Stockholm i löften om värme och sommar. Jag väljer att släppa in sommar, sol och fjärilars lek i mitt hjärta. Det står ibland nämligen vidöppet och jag tror att det är liljekonvaljers doft som öppnat det på glänt. Liljekonvaljer som leker i Svedmyraskogen om våren och får mig att återigen inse att naturens skönhet är nyckeln till många dörrar.

9 kommentarer:

 1. Vad lustigt...

  Du skriver: "...drömmar om vackert träd med läsbänk under i min framtida trädgård tar jag med mig från Zetas."

  Och i en fin bok (som jag hittade liggande här hos min bror i morse) läste jag till min frukost om Zetas: "...så fort man kliver in genom entrén och möts av de lummigt grönskande terasserna och mängderna av buskar, blommor och träd, så glömmer man helt bort såväl motorväg som IKEA. I stället börjar man genast planera vilken sorts rosenträdgård man ska anlägga där hemma, fundera på hur många olika sorters pioner som ryms i den egna rabatten och..."

  Min kursivering. :-)

  /Svante

  SvaraRadera
 2. Jag liksom ser trädgården framför mig och känner blomdoft i näsan! bänk under träd låter som något jag borde ordna i vår egen trädfyllda trollträdgård.

  Ett nytt projekt spirar i tanken. tack!

  kramar
  Johbur

  SvaraRadera
 3. åhhhh vad du skriver vackert:) är det dax för det årliga liljekonvalj partyt?????? isåfall kan vi komma !! kram K

  SvaraRadera
 4. Mmm vad fint du skriver vännen:)
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 5. Tänk att du alltid överraskar mig med nya strängar på din lyra.

  SvaraRadera
 6. Så stämningsmättat, vackert och SANT Vida!

  SvaraRadera
 7. Låter som en underbar stund ute i det vackra gröna :)

  Att byta coachtjänster är oerhört berikande och lärorikt. För mig känns det nästan som ett måste i sin fortsatta utveckling framåt

  Hoppas allt är gott

  stor sommarkram
  Emma

  SvaraRadera
 8. så underbart när man finners varet inom sig....det är ju där alla svar finns. kram på dig du älvlika.

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att få coacha och själv bli coachad. Både tillfredställelsen med att hjälpa någon annan att hitta svar och själv få hjälp att hitta sina egna svar.
  Svar är verkligen något jag längtar efter i nuläget.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen