måndag 14 maj 2012

Jesus sa ändå rätt feta saker

.. säger Dogge Doggelito och hela publiken skrattar.

Det är inspirationskväll på temat "all you need is love" och 4 good arrangerar. Det bjuds på goodiebags sprängfyllda med bra saker, rosa mousserande vin och massor av klokheter. Arga snickaren pratar om tydlighet i relationer och att förstå skillnader. Anna Benson om sin bok  "C" där hon skriver om sitt livs kärlek som hon mötte i en dubbelt så gammal kvinna när hon minst anade det. Babben Larsson skulle varit där men blir ersatt av Malin Berghagen som pratar om självkänsla och självförtroende (återkommer till det i ett annat inlägg).

Ikväll är det dock Dogge som öppnar mitt hjärta när han talar om kärlek, energier, sorg, gudstro, livet och musiken. Med humor, värme, underfundighet och djup delar han med sig av det han tror på. Dogge fortsätter sin tanke kring feta saker som Jesus sagt med att säga:

Himmelriket finns inom dig. För mig handlar det om att vi ska hitta oss själva. Vissa hittar det på en gång och en del kan leva ett helt liv och det händer ingenting. Vissa hittar det efter halva livet. Men det är inget yttre, det finns inom oss.


Dogge ber inte, istället säger han tack Gud när bra saker (och ibland även när mindre bra saker) händer honom. Det där tror ju jag på, att säga tack för allt det fina. Att leva i tacksamhet. Vi delar även fler tankar kring livet. Han pratar om energier och liknar den vid vinden. Energin är som vinden, man känner den även om man inte kan se den. Han väljer att omge sig med människor som ger honom kraft, styrka och det han behöver.Vi behöver olika energier menar Dogge. Känn efter!

Fina Dogge. Min vän som pratat om att hon velat lyssna på honom får mig att inse vad hon menar. Jag kommer att hålla utkik efter en längre föreläsning med honom. Jag vill höra mer. Kärleken då?

Kärlek är vår största och mest komplicerade känsla. Ta fram känslor, var där, visa dem. Var ärlig och säg vad du känner. Kärlek kan sätta griller i huvudet. Men fjärilarna är goda! 
(Dogge)

Fjärilarna är sannerligen goda. Tänker vila efter en kväll fylld av inspiration, kärlek och värme. Fjärilarna vaknar nog snart, det är ju ändå vår.

En Pippi-prickig kylväska fylld med godsaker fick vi också. Den får följa ut på picknick den kommande sommaren.
Jag, fjärilarna och pippiväskan på äventyr. Känns som en bra kombination.

13 kommentarer:

 1. Härligt och väldigt spännande med sådana här intryck som detta har gett dig. Önskar jag också kan gå nån gång. Jättegullig lite bag, bara den gör mig glad.Kram Nalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bagen gjorde mig också glad. Ser fram emot picknickar med den. Rekommenderar verkligen såna kvällar. Då fyller man på med energi.

   Kramar

   Radera
 2. Fjärilarna är här!! <3och tack för dina varma ord Kram adress

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med fjärilar i ditt liv!

   Radera
 3. Låter underbart. jag älskar fjärilar i alla former oavsett om de är i magen eller fladdrande i vinden. jag följer gärna med nästa gång.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen med nästa gång!

   Kramen

   Radera
 4. vad mysigt du verkar ha haft det. Ska hålla utkik jag med om en föreläsning med honom. kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag. Han var en skön föreläsare, kör sin egen stil men gör det med djup, värme, ytlighet och härlighet. Det är gott.

   kramen

   Radera
 5. Verkar som en berikande dag.

  SvaraRadera
 6. Ja jag är ju som du vet en sucker för bra och inspirerande föreläsningar. Hade gärna lyssnat på denna. Låter helt underbar. Berätta gärna vad Malin pratade om och vad du tyckte
  Kram och tack för att du delade

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste att i Göteborg hade även Malin Hammar varit med som du tipsade om. Hon står ju på min lyssnarlista.. ska hålla utkik för när chansen kommer.

   Kommer ett inlägg mer om det Malin pratade om.

   Kramar

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen