tisdag 1 maj 2012

Det faller alltid en tår när tåget lämnar Göteborg.

Vi är liksom inte klara med varandra staden och jag.

En känsla av melankoli knackar på hjärtats dörr då och då när jag är här. Samma känsla som finns i Barcelona men även i Stockholm om jag skulle lämna staden. Jag lovar mig själv att återvända oftare än vad fallet varit de sista åren. I min framtidsvision vill jag ha tillgång till båda mina städer, Stockholm och Göteborg.

Solen skiner från klarblå himmel när jag vaknar. Slottskogens gröna löv glittrar där de nyss slagit ut sina trevande flikar. Skog möter Linnestaden som sen möter Haga där jag möter Livskrafter-Emma som strösslar stjärnstoft på jordängelsvis över en långfika. Timmarna med henne fylls av livskraft och klokskap och skratt. Med mig hem får jag en skatt som varar länge.

Hunden Esther väntar mig innanför dörren och vi slår följe med finaste matte och husse till havet. Där vilar klippor och havsglitter under måsars sång. Vi vänder våra ansikten mot solen i total avkoppling och njuter Majs första dag.

I kvällningen så bjuder en av pedagogiska mammans bästa vänner på middag på hennes balkong under solen som fortfarande lyser klart. Det är gott att möta nån som man känt hela livet och njuta sista kvällen.

Kvällen är sen när jag lämnar staden och kommer nästan ha övergått till natt när jag kliver av i Stockholm. Fylld av livsglädje, sköna tankar och vänners rikedom vänder jag åter.

13 kommentarer:

 1. Du och min chef har befunnit er i samma stad i helgen, i Majorna tror jag hon också var där..tolkar det som om du fått en underbar helg och att du njutit och mött människor som gett kärlek & värme att bära med dig i vardagen! Självklart ska du ha mer av Göteborg i din värld om du önskar dig det! :) Kramar till dig och önskan om en riktigt bra vecka Di

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har vi inte bara varit i samma stad utan till och med samma stadsdel eftersom Majorna är där min vän bor.. jag bär med mig dem alltid.

   Kramar från Liv

   Radera
 2. Spara värmen från goda möten! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag. Värmer gott kalla och tuffa dagar.

   Kram

   Radera
 3. home is were I hang my hat.
  Du skriver bra, man vet precis hur du känner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis så jag tänker.. och tack. Jag är glad att det kommer fram när jag skriver.

   Kramen

   Radera
 4. Vad härligt det låter, fin vänskap och härlig stad. Det som slår mig är att alla bloggar jag följer på något vis har koppling till varandra. Ett nätverk av fin vänskap. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nätverk av fin vänskap, vilket fint uttryck. Jag och Emma har lärt känna varandra tack vare bloggvärlden.. det trodde man aldrig när man började blogga.

   Radera
 5. Det låter ändå som om du lämnar staden med fina minnen och fylld av energi - det blir alltid lite lättare då. Hoppas också att du snart får tillfälle att komma tillbaka.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en magisk helg fylld med massa fina minnen.. och jag får helt enkelt se till att snart komma tillbaka.
   Kram

   Radera
 6. Men tack vännen...TACK helt enkelt...från hjärtat
  Det är så härligt att utbyta och ventilera diskutera och dela erfarenheter, tankar, känslor och allt annat som hör därtill
  stor kram vännen....och välkommen tillbaka

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK själv. Det var magiskt.

   Kramar och hoppas vi ses snart

   Liv

   Radera
 7. Vill ha ett litet bo även i Gbg. Tills dess susar jag imellan.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen