torsdag 3 december 2015

Dagens specialitet är KÄRLEK…


… står det på menyn.

Det borde vara alla dagars specialitet tänker jag. Jag möter en ung kvinna med ambitionen att skapa en rörelse för fred istället för alla dessa hemskheter i världen. Hon kommer fram till oss på ett café och ber oss att gå med och även sprida hennes facebookgrupp om vi vill eftersom hon vill nå ut i världen. Jag tror på människor som vill göra gott så jag sprider den gärna, den heter SexiLeaks och finns HÄR (för en förklaring av namnet, kolla sidan). Många människor skulle kalla henne naiv men jag stöttar så mycket hellre någon som vill främja fred än de som gör motsatsen.

Det är mycket som pågår i världen och handlingar som utgår från värderingar jag har svårt att förstå och ta in. Men i kärleksfulla handlingar vill jag vara. Däremot inte sagt att vi inte ska strida för det vi tror på, men inte på ett sätt som skapar klyftor och skadar andra. Så jag tror på att vi borde göra kärlek till dagens specialitet alla dagar och leva utifrån hjärtat och med en öppnare blick än bara det som gynnar oss. 

2 kommentarer:

  1. Sanna ord från en riktig människovän. All kärlek till dig.
    Kram Helén

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen