torsdag 24 december 2015

God Jul..... önskar jag er alla.

God jul till er jag mött, de jag inte mött men där våra vägar mötts i skriven text, tanke eller bild. Till er som älskar julen såsom jag och till er som skyr den. Jag vet att för många är det en av årets jobbigaste helger. Till er så hoppas jag den passerar snabbt och obemärkt.

Men jag älskar julen och har alltid gjort, det handlar inte om klappar utan om en känsla. En känsla av magi, kärlek och något outsinligt vackert. För en vecka sedan var det min sista dag på Indienresan, en dag fylld med vemod och där julen kändes långt borta. Men när jag kom hem var det som om julstämningen slog mig med full kraft. Jag klev rakt in i en varm känsla och med ögon öppna för skönhet och utan den stress som för många är julens signum. Det är vackert med en sån känsla.

Hur var det att komma hem undrar många? Det var vemodigt att lämna Indien men det var fantastiskt att komma hem. Mött med så mycket kärlek, omtanke och glädje från vänner och familj. Jag har varit på middag hos syster, gått på fantastiska julkonsert där bästa vännen är med och sjunger, varit på teater och sett en skådespelande vän briljera på scenen, dansat i timmar och sen åkt hem till Dalarna till min familj och de jag älskar mest.

På bilden ovan är min älskade systerdotter som klär granen hemma hos min syster i Stockholm. Det är en fin stund. Hennes bästa vän hjälper henne (bortklippt från bilden eftersom jag inte vet om hennes familj vill ha henne publicerad på min blogg).  När glittret trasslar så hjälper jag dem för man behöver ju hjälp när livets glitter trasslar ihop sig, sen behöver man vänner vid sin sida och att göra något vackert bara för skönhets skull. Att klä granen kan egentligen vara en väldigt symbolisk handling, den behöver en stadig fot att stå på för att inte trilla omkull och stjärnan i toppen måste alltid sättas med omsorg så den inte faller.

I tisdags barnvaktade jag min brorson. Han somnar nära mitt hjärta där så många bor. Vilsamt så snusar han gott och  tillitsfullt. Även om jag inte har egna barn så finns det så många barn (både små och stora) i mitt liv som jag värnar om och som jag vill allt väl. Vi kan alla ta hand om varandra och vara en viktig byggsten i varandras liv året om. God Jul med kärlek från mig till er.

7 kommentarer:

 1. God Jul till dig, stjärnströsslerska! Älskar liknelsen med att klä granen.. Kramar

  SvaraRadera
 2. God fortsättning käraste Liv och njut av fina juldagar med dina kära.♥

  Varm julkram
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag och tack detsamma fina Lotta ♥.
   /Liv

   Radera
 3. God fortsättning på julen och livet! Det är så fint att läsa dina inlägg, det finns en kärlek till livet där som jag gläds åt och är tacksam över att få läsa. Att följa sitt hjärta och strunta i vad andra tycker och tänker är stort och modigt. Och framförallt livsbejakande! Kramar och önskan om ett fantastiskt 2016 önskar jag dig, och tänk så lyckliga alla dessa barn är som får ha dig i sina liv. ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. God Jul fining ❤. Ja, jag älskar livet och då har jag ändå haft ett tufft år emotionellt bakom mig men där jag lyckats finna min glädje igen. Tack för att du tycker så, men du gör också det på så många plan och det inspirerar mig. Varmaste, varmaste kramen och jag hoppas vi ses under 2016. Kramar

   PS.Den här svängen till Dalarna har varit fylld av pluggeri och dans så jag har inte gjort så mycket utöver att umgås med familjen.. annars hade jag gärna hängt med dig på en fika DS.

   Radera
  2. Tack, vi ses när tid finnes! Kram

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen