söndag 6 december 2015

Jag vill kunna lära mig simma..

... det är min högsta dröm säger fina R samtidigt som hon målar mina tånaglar knallturkosa.

Vi är samma ålder och jag har blivit en av hennes stamkunder på henne skönhetssalong. Hon berättar att hon fick hjälp att börja lära sig simma i fyra dagar i en simbassäng men att hon inte lärde sig. Jag berättar för henne hur lång tid det tog för mig att lära mig simma men att jag är övertygad hon kommer lära sig men att hon måste få tid.

Sen är det jobbigt med kläderna också, jag hade bara en t-shirt och shorts men läraren sa att det är svårare då eftersom de tynger. Jag bekräftade att det är mycket svårare att simma med kläder och framförallt när man lär sig.

Sen var jag också nervös för att det skulle finnas någon man som råkade se mig när jag hade så lite kläder. Kvinnorna kläds på medan männen kan klä av sig. De ska ha täckta axlar och knän. Deras vackra kläder är fantastiska men när de badar så badar de flesta i hela sarin. De står skrattande i strandkanten och längtar ut i havet och vissa vågar gå ut en bit men många gör inte det. Många av dem kan nämligen inte simma och jag har fått berättat att många drunkningsolyckor beror på att de varken kan simma och sen att de har alla dessa kläder. Långa tygstycken som kan trassla in fötter och dras med i strömmar. Det gör mig arg att det ska behöva vara så.

Men hon har en plan, hon ska hälsa på sin svärson som arbetar i Malaysia och bor i ett hus där det finns en stor swimmingpool. Där känner ingen mig och han har lovat hjälpa mig och då kanske jag kan ha våtdräkt eller kanske till och med baddräkt och inte vara rädd för att nån man jag känner ska se mig. Det ska jag göra, hon drömmer sig bort och ler.

Jag önskar jag var bättre på att simma och lära ut det för i så fall skulle jag se till att jag fick tillgång till en pool och sen kunde ett gäng indiska kvinnor komma och lära sig simma och karlarna skulle jag jaga all världens väg så de fick göra det i lugn och ro. Det önskar jag med att du kunde säger R. Men du tror att jag skulle klara det frågar hon hoppfullt. Jag är helt övertygad om du kommer lära dig simma om du verkligen vill. Hennes ögon lyser vid tanken och hon glittrar till i drömmens mitt.
8 kommentarer:

 1. Jag vet inte vad jag ska skriva..funderar en stund :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste inte alltid skriva men att fundera är en aktivitet jag gillar:)

   Radera
 2. Men åh jag önskar henne att få lära sig att simma. Och jag önskar också en värld där vi kvinnor inte begränsas.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst önskar man båda de sakerna. Jag vill också ha en värld som inte är villkorad pga kön eller något annat. Vi är alla människor. En man sa till mig att det är bra om du inte visar knäna för männen blir upphetsade, jag svarade att då tycker jag att de ska lära sig att lugna ner sig istället :) Kramar

   Radera
 3. Så vackert. Vilka skilda världar vi lever i.
  Kram Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst gör vi och det är ok, men vissa saker måste ju ändras i framtiden. Kramar

   Radera
 4. Jag har varit på kvinnornas sida så länge jag kan minnas när det gäller mycket. Simma lugnt kram från ett annat land. Ett långsmalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gläder mig att det är många som är och tänker till <3.
   Kramar från Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen