lördag 5 december 2015

Reser du ensam?

Nej, jag reser på egen hand, det är ingen ensamhet på något vis.

Jag reser med synen att jag kommer att möta vänner och att världen är en vänlig plats. Jag tycker om att leva självvalt och oftast är det väldigt skönt att själv styra vad det är man vill göra och när.

Skulle jag aldrig våga säger många. Jag vet inte vad det är som skrämmer personen som säger det, om det är ensamhet, eller att nåt skulle hända eller något annat eller kanske bara att man inte har någon med sig som man känner och som man kan dela upplevelsen med. Vissa kallar mig modig men jag tänker att för mod behövs en rädsla, obehag eller utmaning och jag har gjort det här många gånger och för mig är det mer normalitet. Det finns andra situationer som kräver mitt mod men det här är inte en av dem. Jag har rest jorden runt på egen hand när jag var yngre.  Men det är fint att det finns de som tycker att det jag gör är modigt och annorlunda, det känns i hjärtat men jag är inte så modig som ytan kan påskina.

Vad är då nackdelarna med att resa ensam anser jag? En av dem är att boendet blir dyrare, jag betalar för dubbelrum för enkelrum brukar sällan existera dit jag reser. Att inte ha nån att dela resans upplevelser med brukar andra säga, fast jag har det men de bor kanske inte på samma plats som jag och jag delar den med flera personer och inte bara en. Att det ska hända nåt är en annan tanke, men jag tänker att det kan väl hända något var du än är i världen, sen måste man ju vara försiktig men det behöver man ibland vara i sin vardag också enda skillnaden då är att det är just vardag.

Fördelarna då? Jag är fri att stanna så länge eller kort tid på platser jag besöker, jag får egenvald egentid när jag behöver, jag kan vara spontan och behöver inte stämma av med någon om dagen/veckans/resans planer. Jag tror jag träffar mer människor eftersom man blir mer kontaktsökande och det är lättare att bli kontaktad, jag har vänner runtom i hela världen som jag träffat på resor vilka jag sedan hälsat på ibland annat Holland, Tyskland, Thailand, Usa, Curacao, Spanien och på andra platser.

Det är klart att jag gärna reser med vänner men jag tänker inte hindra mitt resande utifrån att jag inte har nån att resa med för jag vill ju förverkliga mina drömmar. Många gånger har jag mött människor som drömmer om att resa mer på egen hand eller någonstans dit de inte får någon med sig, ett mellansteg kan vara en gruppresa, temaresa eller kurs. Jag har mött många här som är på yogaresa, kurs eller rundresa med arrangör och då reser ensamma men i grupp där någon annan ansvarar för arrangemanget och då kan man åka på egen hand men träffa andra människor och ha ett socialt sammanhang.

En härlig ny vän som jag mött som heter Carina kommer i framtiden att anordna mindfullnessresor just hit till Varkala. Så om någon är sugen att ta sig hit men inte på egen hand så kan en sån resa vara ett alternativ. Idag lämnar hon och de andra två vännerna jag funnit här denna vackra plats. Det är lite vemodigt eftersom vi har haft så roligt tillsammans, men nya vänner, nya möten och nya världar väntar och vänner ses igen.8 kommentarer:

 1. Jag har också en önskan om att resa på egen hand...och har väl börjat i liten skala :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har det, ska bli så spännande att höra om din resa som är modig på så många plan <3. Kramar

   Radera
 2. Jag tänker inte att det behövs rädsla för mod. Mod för mig är att följa sitt hjärta och ge sig ut och ge sig hän. Jag tycker att du är fantastisk som reser ensam. Det krävs mod. Alltså styrkan att följa sitt hjärta.
  Så fint du skriver om att se världen som en vänlig plats. Du har en gåva. Gåvan att se det vackra och lita på det goda.
  Så för mig är du min modiga magiska äventyrliga vän.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint beskrivet, ja i så fall är jag modig. Jag ger mig hän livet och mina drömmar. Ja, jag har valt att se det så.. för jag tycker motsatsen inte gör mig något gott. Varmaste kramen finaste Chissra

   Radera
 3. Åh jag bara njöt av dina ord. Du beskriver det så fint och varmt. Också jag har rest ensam, dock bara inom europeiska gränser. Visst behövs det mod och styrka att resa på egen hand, i synnerhet gällande andra avlägsna platser. Bra jobbat!
  Kramar många

  SvaraRadera
 4. Jag har sparat detta inlägg länge då jag ville ta mig tid att verkligen läsa det. Så fint, klokt och insiktsfullt. Jag håller helt och hållet med i det du skriver. Jag reste under många år på egen hand. Valde att fokusera på alla fördelar detta kom med. Sedan drygt två år tillbaka har jag dock någon att dela i stort sett alla mina äventyr tillsammans med. Och just den biten, att faktiskt dela resan och upplevelsen tillsammans med någon är fantastisk <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint, att du sparat något för att läsa när du har tid, det värmde mitt hjärta. Sen är verkligen det magiskt att dela livets alla äventyr med något, förstår om det känns fantastiskt. Det hoppas jag också finna i framtiden på livets resa. /Liv

   Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen