torsdag 13 oktober 2016

Jag samlar på nära livet upplevelser...

... mest hela tiden.

Nära livet upplevelser hörde jag först av Livskrafter-Emma och det är ett begrepp jag bär med mig i livet och dagen och som jag bloggat om förut upptäcker jag när jag redan skrivit klart detta inlägg. Men viktiga saker man tror på kan behöva upprepas, åtminstone för mig själv som en påminnelse på det jag tror på. Jag tror verkligen på att vara nära livet och uppleva det. Att njuta det som är och våga vara i det som jag möter. Nära livet upplevelser behöver ju inte vara enbart härliga men det är likväl en del av livet.

Att leva livet fullt ut och att leva livet levande är viktigt för mig. Att inte ständigt vara på väg någon annanstans utan stanna upp och njuta och tänka att tänk vad fantastiskt att jag är just här, just nu och med dessa fantastiska personer som delar min livsstig. Att jag kan andas denna friska höstluft och njuta av att vandra över prasslande löv? För tänk vad mycket jag kommer sakna det den dag jag inte längre kan.

Jag är en drömmare på så många plan, som lätt fladdrar iväg i tankar, drömmar och alternativa vägval i framtidsstigar. Men hänförelsen och att känna med sinnena följer mig ständigt i äventyret livet. Om jag ser ett fantastiskt träd måste jag ibland bara luta mig mot dess stam och klappa lite på det. Jag tar djupa andetag för att känna äpplens doft i vinden när dess träd släpper frukten mot marken.

Jag har många saker jag vill lära, veta mer om och utforska. Jag har många platser jag vill besöka och vänner att hälsa på  men allt går inte att göra samtidigt men äntligen är resor bokade till vännen i Ängelholm och min bror i Örebro. Det ska bli underbart att få dela deras liv, kuliss och nära livet upplevelser för en helg. Det skapar nya perspektiv och minnen för mig.

Ibland möter jag människor som ska börja dansa när de gått ner i vikt, de ska resa när de träffat en partner, de ska skilja sig och satsa på sig själva när barnen är tillräckligt stora. Men NU då, hur vill du leva nu? Du vet ju inte ens hur länge du blir kvar här. Ibland är de hinder som du satt upp enbart inom dig och inte verkliga. Varför skjuta upp livet till att leva sen när du kan leva NU? Att våga vara nära livet, våga vara nära dig själv och våga uppleva. Om du tappat bort det i vardagsbruset så rekommenderar jag en dejt med dig själv och dina tankar och med frågor kring hur du vill leva livet. Vad är viktigt för mig? Vad är mina nära-livet upplevelser som får mitt liv att kännas som att jag verkligen lever? Var vill jag lägga min energi och tid på? Om jag levde livet med fler nära-livet upplevelser än jag jag har idag, vad skulle skillnaden vara då?2 kommentarer:

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen