onsdag 12 oktober 2016

Tänk med hjärtat och känn med tanken..

.. är ett hawaiianskt ordspråk som handlar om att finna balans mellan tankar och känslor. Vi behöver båda lika mycket.
                                       (ur boken Hälsa, lycka, helhet av Susanna Nordlund)

Ett ordspråk som fångar "viktigt på riktigt" saker. Att låta både tankar och känslor få sitt egna utrymme och om den ena tagit över låta den andra komma fram. Att inte jaga tankarna eller känskan eller kanske till och med båda på flykten genom att fly in i andra saker. Känn livets färgpalett fullt ut och våga vandra i det som är. Den som vågar känna och uppleva alla känslor är faktiskt lyckligare. En optimist har inte färre negativa känslor under en dag eller en vecka men de väljer att hantera och se på dem annorlunda. De har alla sin plats och vi behöver fasetterna för att få mosaiken att bilda ett mönster.

Igår lyssnade jag på Klas Hallberg med föreställningen Hedra Mysteriet. Jag har varit på flera olika föreställningar och inspirationsdagar med honom, slutade räkna när jag var uppe i över 10 gånger så kanske, är en stalkerkarriär påbörjad vem vet?! Men jag tycker om formatet att påminnas om det viktiga i livet och få skratta samtidigt. Att förvirring är en del av det och att hedra det mysteriet som delar av livet är istället för att kontrollera det. Just nu är det lite förvirring i mitt liv och jag låter mig själv vara i det och vetskapen om att snart får jag svar på vägval som jag utforskar. Jag vandrar vidare på vackra vägar och njuter det som är och arbetar på att tänka med hjärtat och känna med tanken. 4 kommentarer:

  1. LÅter spännande och fin titel på inlägget! Ska tänka på det! Eller känna på det...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tyckte jättemycket om det uttrycket och kommer bära med mig det.. och både tänka och känna.

      Radera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen