måndag 30 juli 2018

To live a creative life..


... we must lose our fear of being wrong.

Citatet finner jag på en vägg i ett konstnärskollektiv i Finland. Tycker om det, i kreativitet kan man inte ha fokus på att vara rätt, göra rätt eller att det ens finns ett rätt.. man behöver vara i skapandet eller i ett kreativt tänkande utan rätta svar. Det är så uppfinningar och nya idéer kommer till och man kan skapa nytt. Det kan man inte göra i rädsla eller om man har fokus på att det ska bli rätt. Oftast är det ju "misstagen" som blir erfarenheter som man lär nytt av.

Det här gör att jag inte trivs för nära människor som har sin bestämda åsikt om hur vissa saker ska göras, det kan ju finnas så många olika sätt att lösa en uppgift och ibland ett mycket smidigare eller snabbare sätt men om vi alla måste göra på samma sätt kommer vi inte att finna de andra vägarna. Det är ju också i våra olikheter i tankar och skapande vi finner kreativiteten. Tänk om alla målade samma tavla eller skapade samma skulptur? Det skapar inget nytt.

Jag vill leva det kreativa livet och skapa min egen magi, finna nya tankar och vägar. Jag vill släppa tankar på att det finns ett rätt och fel i det skapandet, vi måste alla hitta vårt eget och vårt egna uttryckssätt. 

1 kommentar:

  1. Så fantastiskt fint citat! Älskar det också. Åh tänk vad mycket härligt man kan göra med sitt eget kreativa sätt istället för att härma någon annans. Man kan bli inspirerad av andra och vilka göra lika men lika blir aldrig bäst. Önskar jag kan föra det vidare till nästa generation att allt de kreativa de gör är bra då de gör det på sitt sätt oavsett vad de är de gör��. Önskar att jag själv förstått innebörden som liten och fått växa upp med friheten att skapa mitt egna istället för att alltid se till alla andras skapade och få känslan av misslyckande då jag inte kunnat åstadkomma det som andra gjort. Tar med mig citatet och ska använda det i nya kreativa processer framåt... kram och tack för att du tog med dig det till mig❤️����Di

    SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen