torsdag 6 augusti 2009

Solvarma kramar


.. står det på det vackra kortet som jag vann i en utlottning hos Vildaella.

Med solvarma kramar omfamnas jag av mina vänner och min familj under veckan. Men värmen kommer från deras bröst och varma personligheter och inte bara från den vackra solens skimrande strålar.

Planerade möten och oplanerade sammanträffanden har präglat livsstigen senaste veckan.

En själssyster som jag möter i stadsvimlet för shopping, samtal, tapas och promenad. Grillkväll hemma hos min vän K på en plats där solen alltid lyser och stjärnorna tindrar i ögonen på hennes son. Vaniljvodka med sprite till välkomstdrink och handplockade småländska blåbär med solvarma hallon till efterrätt. Livets enkelhet är också livets storhet.

Oväntade möten när man minst anar det gör att jag påminns om att Stockholm inte alltid är så stort som man tror.

Det första mötet under veckan blir med min nygifta syster med man och världens finaste systerdotter Alma som intar frukost på café som jag och skärmflygaren passerar. Ett spontanmöte som leder till färskpressad apelsinjuice, philadelphiaspår på armen efter lilla almas underbara hand och lattespill på klänningskant tack vare min något mycket större och klumpigare hand.

Ett annat möte på en tunnelbana i rusningstrafik mellan medborgarplatsen och skanstull. Plötsligt möter min blick någon vars livsstig jag följt under en period då hon valde att förändra och slå in på nya okända vägar och bryta mönster hon levt med över ett halvt liv. Att få arbeta med människors förändringsprocesser gör mig sannerligen lyckligt lottad.

Hon berättar strålande att hon kommit in på sin drömutbildning (med 1200 sökande) och att hon om några veckor flyttar från Sverige. Jag gläds med henne i hela hjärtat. Hon hittade tillbaka till sina drömmar och förändrade hela sitt liv. Det gör mig full av respekt, vördnad och ödmjukhet. Det krävs mycket mod och kraft för att förändra sitt liv så totalt. En solvarm kram och ett lycka till och en tacksam tanke att jag skulle kliva på just det tåget och den vagnen. Livet är sannerligen magiskt många gånger.

Med solen i mitt hjärta så låter jag mig omfamnas av livet, mina vänner och all den värme som svept in över Stockholm men med vetskapen om att det är inte bara solens strålar som värmer.

5 kommentarer:

 1. Livet snirklar sig hit och dit... ibland vet man hur det blir och andra gånger inte. Fascinerande!

  SvaraRadera
 2. Mmm...så härligt det låter
  Kanske är det inte slumpen att man får uppleva de här mötena du talar om, mer synk och mening...ja, vad vet jag. Men en sak vet jag bestämt och det är att livet är fantastiskt och du likaså
  Kram
  Emma

  SvaraRadera
 3. härliga värme, både från sol och nära & kära :) det är gott det!
  du skriver så fint :)

  massor med kramar!

  SvaraRadera
 4. Soliga underbara möten du skriver om. Jag blir varm inuti när jag läser.

  SvaraRadera
 5. härligt :) speciellt att kunna glädjas så åt någon annans lycka. Det är så det ska vara!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen