lördag 22 augusti 2009

Regnets smattrande väcker mig..

... det är ett vilsamt ljud.

Jag stannar kvar i sängen och lyssnar på regnet som faller över vildhallon, mognande äpplen och Svedmyraskogens grönska. Lördagens morgon ger mig den tid att bara vara som inte finns i veckorna och med en katt sovandes på min arm blir morgonens stillhet komplett.

En ny vardagsrutin har infunnit sig som omfattar att gå till jobbet och sedan åka direkt till sjukhuset för att besöka skärmflygaren. Min egentid med mig själv och vänner är avsevärt förminskad så därför njuter jag desto mer av de stunder som blir.

Min vecka inleddes med middag med Carrroline, min vän K och hon som imorgon flyttar till Kanada för kärleks skull. I torsdags så skyndade jag mig till parkteaterföreställningen "Heja världen" med bland annat Bob Hansson. Den var magisk och bland det bästa jag sett i sommar. En energikick som jag såväl behövde. En annan lyckostund var när en vän (som hade förköpsrätt) lyckades få tag på toppenbiljetter till Depeche Modes konsert i januari. Igår hann jag med att kickboxas med min vän (eftersom vi slutar tidigare på fredagar) vilket var välbehövligt för både kropp och själ. Dessa stunder blir till styrkekarameller att suga på och vara tacksam för.

För skärmflygarens del har veckan bestått av mängder av undersökningar, någon mindre upphittad ny skada och andra komplikationer som ställt till det. Men han är mycket piggare nu och får förhoppningsvis flyttas till det rehabiliteringshem han ska till i början av nästa vecka. Det ska bli så skönt, då får han eget rum och han är ett steg närmare att komma hem även om vi inte vet när det blir.

Oron och resandet tvärs över stan har gjort mig trött och lite sliten men med en fantastisk arbetsgivare, underbara vänner och min fina familj och dessa stunder av saker som får mig att må bra så samlar jag långsamt in den kraften igen. Regn som slår mot rutan, en katt vid min sida och en lugn morgon med tystnaden som sällskap är balsam för själen. Stunden av stillhet öppnar upp min dag.

10 kommentarer:

 1. Hello min vän
  Som vanligt målar du världen lite vackrare med dina ord. Sååå gärna hade jag velat vara på Bob Hanssons föreställning. Jag älskar honom. Han är min lilla huspoet nr 1.
  Ha en fin lördag
  stor kram
  Emma

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte sluta förundras över din fantastiska förmåga att se det ljusa. Du inspirerar mig varje dag, tack för det.
  Jag hoppas verkligen att sjukhuset snart är ett minne blott...
  Stora kramar till dig!

  SvaraRadera
 3. Hoppas allt blir bra - till slut...

  Varma hälsningar!

  SvaraRadera
 4. låg också kvar ett tag och njöt av lugnet i morse... fast ingen katt på armen, skulle gärna ha det :)
  Vad roligt att höra att du läser om den boken. Jag ser så fram emot att läsa den för första gången.
  Ha en fortsatt fin lördag!
  Söt väska :)

  SvaraRadera
 5. Jag reste också över Atlanten för kärleks skull en gång...

  Heter du Vida? En kompis dotter gör det, inte helt vanligt. :)

  SvaraRadera
 6. Det är tur att det finns familj, vänner och förstående arbestkamrater i livets tuffa skeden. Utan dem hade man nog aldrig tagit sig igenom dem.

  Vad gäller boken så kan jag absolut rekommendera den. Det är ytterligare en bok i raden som berör några av de konspirationsteorier gällande Bibeln och kristendomen. Väldigt intressent. Det roliga är att denna bok skrevs 2 år innan Da Vincikoden, men blev "känd" först i eftersvallningarna av bästsäljaren. Men som sagt, den sätter igång både fantasti och frågor samtidigt som den är lättsam och väldigt humoristisk på sina ställen ;) Perfekt inför höstens regniga och mörka kvällar.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag blev helt varm och nästan lite generad när jag läste din kommentar hos mig. Tack snälla du! Jag fortsätter följa dig här, du skriver på ett helt fantastiskt sätt!

  Stor kram, Annelie

  SvaraRadera
 8. Vad målande du skriver, hoppas du har haft en lugn och skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Du skriver så vackert och är stark! Kram

  SvaraRadera
 10. Du är fantastisk! bara så och dina ord värmer en grå morgon!
  varma kramar till dig

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen