onsdag 26 augusti 2009

Mörkret sänker sig över hagaparken...

... tidigare än vad jag tänkt mig och jag väljer att ta en kvällspromenad genom stan istället.

Skärmflygaren ligger nu på rehab station med hagaparkens lummig grönska utanför altandörrarna. Grönskan har en lugnande och inbjudande inverkan på mig men parkpromenaden får vänta till en annan dag då dagsljus fortfarande råder.

Att promenera genom vår vackra huvudstad är ett sätt att vila tankarna, bli inspirerad och att bara vara i steget för mig. Turister, vackra byggnader, vattnets kluckande, gamla stans gränder och sorlet från uteserveringarna på medborgarplatsen möter mig på min vandring.

En latte i min hand och sommarpratarnas tankar, klokheter och erfarenheter i min mp3 slår följe under promenaden. Jag har redan hört alla sommarens sommarpratare så nu har jag börjat lyssna om på program jag tyckte om eller som jag känner inte fick den uppmärksamhet de förtjänade. Under lyssnande kommer minnen från när jag hörde programmen första gången.

Mitt kök som fylldes av Linda Olssons tankar om kärlek och vänskap. Jerry Williams stockholmstugg under söderpromenad. Malin Åkerström som berättar om USA och sina strapatser där samtidigt som jag tar den här bilden. Johan Lindeberg vars magkänsla fått honom att våga byta inriktning flera gånger håller mig sällskap där jag sitter med min stora ryggsäck på Bandhagens tunnelbanestation när det är stopp i trafiken. Herman Lindqvists anekdoter som jag lyssnar på liggande på mage i sommarstugan. Erika Bjerströms stämma som ljuder över vår lilla strand där jag badar fötterna i Luleälvens vatten och ansiktet i sommarsolen. Petra Mede som förvånar mig på min morgonpromenad mot bussen som tar mig till jobbet.

Augustidagen har präglats av spöregn men dagen slutar i solens sken från en klarblå himmel. Regnet är ett minne blott under kvällspromenaden tills jag kommer hem och mina skor har färgat av sig så mina fötter ser ut att tillhöra en liten lakritspirat. Men kanske är det just det jag är.. en lakritspirat i en hallonbåt på livets glittrande hav som ibland är stilla och ibland blåser det hård storm. En liten pirat som vill dansa genom livet och titta på stjärnorna och tro att det finns en mening med allt även de dagar och perioder som har både regn och sol. För som jag sagt förut:

It takes both sun and rain to create a rainbow.12 kommentarer:

 1. Du är den underbaraste lilla lakritspirat som finns :) varma kramar till dig för dina varma inspirerande ord som en torsdagsmorgon landar rakt i mitt hjärta! Ser stockholm framför mig! Solljus och glitter till dig
  kramaaaaaaaaaaaaaar

  SvaraRadera
 2. Ja alla dessa fascinerande och inspirerande sommarpratarna är helt härliga att ta del av. Mums för själen många gånger.
  Ha en ljuvlig torsdag i storstan´
  Kram
  Emma

  SvaraRadera
 3. Älskar dina inlägg som andas klokhet och frid! Lakritspirat! Den var bra!

  SvaraRadera
 4. du e en lakritspirat tur att vi ska ses ikväll, har skanat min vardagslyxiga kompis!!! sänder även en tanke av tacksamhet till skärmis o rehab i haga parken:) kram K

  SvaraRadera
 5. du är så fin vida. tack för fina ord! kram kram

  SvaraRadera
 6. Du får mig att längta till Stockholm... och faktiskt till att längta efter att lyssna på sommarpratarna.

  Kraaam!

  SvaraRadera
 7. Vilka rekommenderar du att jag ska lyssna på?

  SvaraRadera
 8. Du är så himla klok Liv...önskar du kunde sända över lite klokhet till mig......
  Kram på dig!!

  SvaraRadera
 9. Du skriver så vackert om livet! Härligt!! Kram

  SvaraRadera
 10. Nu blev jag sugen på att fortsätta lyssna till sommarpratarna.. har flera kvar som jag vill höra och det är inte så länge till som musiken ligger kvar, till 15 september om jag kommer ihåg rätt.

  SvaraRadera
 11. Du fick mig att åter tro på att livsglädjen finns.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen