fredag 25 september 2009

Drömmarna är våra vägvisare...


... står det på min drömpuppa (från kreativ insikt) som jag fått av skärmflygaren.

Inuti den finns lappar med drömmar som jag vill förverkliga. Inuti oss själva växer ofta drömmarna, kanske rosa som sockervadd eller högtflygande som örnen, kanske små som nyckelpigorna eller stora som elefanterna. De kanske är kända av alla eller väl gömda i hjärtats innersta rum. Men drömmarna finns där om vi lyssnar.

Vissa av dem uppnår vi, andra stannar i drömstadiet eller förändras längs med livsvägen men visst är de våra vägvisare. Intutionen är en annan vägvisare och ibland är de sammanvävda. Att lyssna på vägvisarna känns viktigt. Ibland kanske drömmarna mest är tidsfördriv och ibland vill de säga oss något viktigt.

Men det är viktigt att bara vara också så det är jag nu. Det har också varit en dröm de senaste veckorna och nu är jag där. Då upptäcker jag att det är svårt att vara just där, i lugnet för kroppen och huvudet. Men en motgång för att uppnå en dröm blir just nu en lärdom. Andas lugnare, koppla av och låt livet omfamna dig.

Drömmarna bor i mitt hjärta men jag bor mitt i livet och inget krävs av mig för att vara just här. Jag kryper ihop och förpuppar mig ett tag för att sedan lyfta med mina färgglada fjärilsvingar och flyga högt mot skyn mot nya äventyr.

12 kommentarer:

 1. ja du ska verkligen bara vara och njuta nu! Det är vad du behöver. Kramar!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag håller med dig i ditt kloka tänk, men det jag har lite svårare att förstå, och ta till mig, det är vad mardrömmar har för funktion... mer än att de kanske fungerar som någon slags ventil?

  Varm kram.. alltid!

  SvaraRadera
 3. Jag stod länge i Kreativ Insikts monter på bokmässan, vilka fina saker de hade!
  Det är viktigt att ha sina drömmar då det är dem som tar oss vidare här i livet!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh, kreativ insikt har verkligen så fina saker!:.)) Men "pupporna" kände jag faktiskt inte till...otroligt vacker idé!

  Nu ligger ditt gästblogginlägg uppe hos mig:.))

  SvaraRadera
 5. Så vackert...och det låter så lätt när du skriver det. Men oj vad svårt det är ibland. Svårt att hitta in. Svårt att stänga av. Svårt att koppla bort. Jag kämpar, en dag kommer jag att lära mig det fullt ut...

  SvaraRadera
 6. så fint du skriver och så fint ditt smycke är :)

  kramelikramar
  Maria

  SvaraRadera
 7. Kära Vida!
  Ditt inlägg hos min dotter Mammamelissa var helt underbart! När du berättade om hur man i en annan kultur ser på detta med änglabarn så vidgade du bilden av hur vi människor hanterar det faktum att det finns barn som stannar här på Jorden en alldeles för kort tid. Din blogg är klok och underfundig och min kommentar till detta inlägg är att ibland ska man pausa lite och låta livet jobba lite för sig också.

  SvaraRadera
 8. Di: Tack snälla, tänk bara att det ibland är så svårt för kroppen att ställa om.

  Elisabeth: Jag tror att det är det mardrömmarna gör även om det inte är speciellt roligt under tiden. Det är som om det är saker som behöver rensas ut.

  Ellinor: Visst har de fantastiska saker, här i Stockholm har vi en hel butik. Där är jag stammis och kan verkligen fastna hur länge som helst.

  Mamma Melissa: Puppan är ny, men visst är den fin :) Tack snälla för att jag fick chansen att gästblogga hos dig.

  Helena: Du har så rätt, det är så lätt att skriva men svårt att göra. Jag har insett hur stor roll samspel mellan kropp och knopp har och hur svårt det kan vara att ställa om.

  Lady thirty: Tack söta du.

  Mormor Lena: Tack snälla, jag blev så himla glad för din kommentar. TACK igen! Jag tror du har så rätt när du skriver det där om att låta livet arbeta för en.

  Varm kram till er alla!

  Vida

  SvaraRadera
 9. Dina ord lindar in mig i rosa bomull. Det låter så vackert och underbart men likväl känns det så avlägset.

  SvaraRadera
 10. Citerar : "Men en motgång för att uppnå en dröm blir just nu en lärdom. Andas lugnare, koppla av och låt livet omfamna dig".... VIlka härliga ord att ta till sig. Känner att jag behöver dom just IDAG. Tack raring
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 11. så sant. drömmar är själens språk och det som gör att vi vågar att ha visioner och ta oss fram i livet.
  kram

  SvaraRadera
 12. Maria: Tack söta. Kanske är det avlägset men ibland är det närmare än vad man tror.

  Livskrafter: Varsågod! Tack själv för all inspiration.

  Mamms: Vackert uttryckt, drömmar är själens språk.. den formuleringen ska jag suga på...

  Dröm vidare alla sköna drömmare!
  /Vida

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen