lördag 6 februari 2010

Böcker lästa i januari 2010

Den onda viljan av Karin Fossum
Lättläst kriminalroman som inte stannar hos mig speciellt utan mer blev ett tidsfördriv.

Inlärningsrevolutionen av Gordon Dryden och Jeanette Vos
Boken har över 15 år på nacken men har definitivt sina poänger och jag tycker den (eller kanske dess efterträdare) borde vara obligatorisk på lärarutbildningar. Snacka om att lyfta fram andra sätt att lära eller till pedagoger att våga vara annorlunda. Väldigt bra bok enligt mig.

Hemligheten - Från ögonkast till varaktig relation av Dan Josefsson och Egil Linge
Pedagogiska mamman lånade ut den till mig, hon hade själv glömt avbeställa den i en bokklubb. Lättläst och för mig tankeväckande angående vissa saker och jag tar med mig saker från den som jag redan nu applicerar. Minst 2 i min bekantskapskrets läste den på inrådan från mig och båda tog med sig olika saker. Mycket kändes igen, vissa saker kände jag redan till men för mig blev det en pusselbit att ta med mig i livspusslet. Oerhört lättläst.

En plats i solen Lisa Marklund
Bra och välskriven kriminalroman (eller vad man nu ska kalla det). Fastnade snabbt och sträcklästes.

Mig äger ingen av Åsa Linderborg
Ett boktips från flera och jag tyckte jättemycket om den. Smärtsam och utlämnande stundtals och verkligen en inblick i ett liv jag inte levt. Boktips som skickas vidare.

Picasso valde inte Kristinehamn av Marcus Grahn
Bokcirkelbok vald av mig efter tips från bokhandel. En ung författare och språket är stundtals jättebra. Besviken på slutet och inte en bok jag kommer att läsa om. Men det följde en oerhört intressant diskussion efter att vi läst den.

5 kommentarer:

 1. "Hemligheten" verkar vara en bok i min smak och jag blev väldigt nyfiken på den. Noterar titeln inför framtiden.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Har precis avslutat att lyssna på Mig äger ingen och tycker som du. Fantastisk bok, vilken skildring av alkoholism och arbetarklass. Plötsligt har jag mer förståelse för min svärfar som varit målare i typ 50 år och som alltid röstat på sossarna även omde inte alltid regerat bra.
  Har redan gett bort den till min elev, en fin överklassflicka...

  SvaraRadera
 3. VIlken härlig blandning av böcker!
  Själv har jag inte läst så mycket, men jag hoppas mycket på att ta igen lite läsning nu när sportlovet närmar sig... :)

  Ha en fin söndag!
  KRam

  SvaraRadera
 4. "Mig äger ingen" sträckläste jag på en dag på en takterass i Quito. Grät som ett barn och slog igen boken med en känsla av tacksamhet. Tacksamhet över att få en inblick i en annan männsiskas liv, och samtidigt tacksamhet mot mig själv för att jag tog upp kontakten med min pappa. Oerhört stark läsupplevelse för mig...

  SvaraRadera
 5. Mig äger ingen är mästerlig enligt mitt tycke och Åsa skriver utlämnande och den berör mig enormt

  Kramisar i söndagsskenet
  Emma

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen