söndag 14 februari 2010

Du vet väl om att vi älskar dig?

Avslutar min mormor morgonens samtal när hon ringer för att önska mig en fin alla hjärtans dag.

Det vet jag och det är en skön känsla. Dessutom påminner mig min Claddagh ring om deras kärlek dagligen, morfar köpte den till mig för många år sedan då han besökte Irland. Det är det enda smycke som jag aldrig tar av mig och det har blivit slitet genom åren. Det sitter just nu på höger hand med hjärtat utåt för att signalera "my heart is open".

Alla hjärtans dag. En dag som för mig symboliserar kärlek och vänskap. Under åren har jag haft en kluven känsla kring just denna dag med tankar om kommersialism och att borde inte alla dagar vara en alla hjärtans dag. Dessutom är det för många en påminnelse om att just de inte befinner sig i en relation just nu. Min erfarenhet är att just när man befinner sig i en relation är den inte heller så märkvärdig. Men som den romantiker jag är så kan jag någonstans inte låta bli att ändå tycka om den här dagen men tycker man kan fira den med en skön promenad, bjuda på frukost på sängen, skriva ett fint kort eller bara messa de man tycker om. Det är inte alltid det storslagna som öppnar hjärtats dörr, inte för mig i alla fall.

Idag blir det middag med 3 vackra, härliga, roliga vänner för att fira dagen. Det känns som att bättre dejt kunde jag inte få. Men hur gör ni som läser... Firar ni? Hur firar ni? Vad tycker ni?

Jag önskar er en fin dag med sköna stunder oavsett vad ni tycker om den. Till er jag känner personligen och till min familj så vill jag ställa samma fråga som min mormor gjorde nyss: Ni vet väl om att jag älskar er? För det vill jag att ni ska veta och att ni bor i mitt hjärta hela året om och inte bara idag, eller som en av ordspråken kring Claddagh ringen sägs vara:

With my two hands I give you my heart, and crown it with my loyalty

13 kommentarer:

 1. Tack Vida för vänliga ord hos mig!

  Vilken bra idé att fira dagen tillsammans med goda vänner.

  Maken och jag har nog aldrig varit speciellt romantiska och firar inte Alla hjärtans dag nåt speciellt.
  Har precis som du haft kluvna känslor inför dessa speciella dagar, som känns lite "konstruerade".

  Men hemmagjorda semlor blir det i alla fall till eftermiddagskaffet i eftermiddag, tillsammans med mina kära svärföräldrar.

  Varma hälsningar till dig - du fina!

  SvaraRadera
 2. Middag och efterrätt med man och barn. Barnen brukar ha gjort supermånga pappershjärtan med Jag älskar dig på. Ofta köper jag tulpaner till mig själv för att påminna mig själv om att älska mig för den jag är.
  Givetvis brukar även man och barn få någon liten grej, men det får de ju annars också.

  Kram.

  SvaraRadera
 3. otroligt vacker ring!
  vi firar lite olika, men i år tar vi det lite lugnt eftersom att jag är sjuk...sötis köpte ju ett gäng med röda rosor till mig.
  jag har skickat små kort till mina allra närmsta och det blir nog några mms/sms skickade under dagen bara för att visa att jag tänker på mina vänner.

  massor med kramar till dig idag ♥

  SvaraRadera
 4. Så fint :) jag sickar mms till de nära och kära, min älskling och jag äter middag ute...och i år har jag även gett blommor till älsklingens nära..men annars tycker jag det är för mycket affärs tänk, jag är av sorten som skickar tankar och presenter lite hur som helst ;) när som helst...

  vilken underbar ring, förstår att du inte tar av den! kramar och ha en fantastisk dag!

  SvaraRadera
 5. "Firar" alla hjärtans dag genom att skicka ett sms med en KRAM till alla mina vänner, men vad som firas stort idag är Franks fem-årsdag, m tårta o paket,... =)

  SvaraRadera
 6. Ja du min fina vän....jag är lite dubbel i detta med alla hjärtans dag eftersom jag självklart tycker att man ska fira kärleken och de man tycker om men inte på någon annans inrådan utan kanske lite mer hela tiden och när man minst anar det. Samtidigt kan jag tycka att det är bra att det finns en dag för detta...äsch nu sluddrar jag fram och tillbaka...hihi men det är nog ganska mycket köpmännens påhitt och glädjer det någon är det ju fantastiskt
  Ha en under bar dag och tack för finfina ord på min blogg...du är speciell Liv och om du tittar riktigt noga nästa gång du står i en provhytt så kan du förmodligen se vingarna där bak...för du är en ängel på jorden...I know that
  tack för att du finns
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 7. SÅ fint att ha en så nära kontakt med sina morföräldrar!

  Vi firar som vi firar varje dag - fast kanske lite extra mycket. :)

  Många kramar och alla mina hjärtan till dig!!!

  SvaraRadera
 8. .+´´´´+.+´´´´+.
  + +
  ´´+. .+´´
  ´´+.+´´

  För denna dag som för mig betyder och symboliserar att vi varje dag ska vara tillgivna våra medmänniskor.

  Kram
  Veronica

  SvaraRadera
 9. 0000000000000000000
  0000000000000000000
  00.+´´´´+.+´´´´+.00
  00+.................+00
  00´´+...........+´´00
  000000´´+.+´´000000
  0000000000000000000
  0000000000000000000

  För denna dag som för mig betyder och symboliserar att vi varje dag ska vara tillgivna våra medmänniskor.

  Kram
  Veronica

  SvaraRadera
 10. Ååå en sån ring hade jag och älskade, men det hände en olycka... lång historia. De är så fina och historien kring dem, plus att I LOVE IRELAND! :)
  Ha en fin vecka i hjärtats tecken!
  STOR kram från Eva

  SvaraRadera
 11. Varken jag eller min sambo är särskilt mycket för att fira alla hjärtans dag. Jag tycker att man ska visa kärlek och uppskattning alla dagar under året.

  Kram

  SvaraRadera
 12. vi firar inte denna dag!!! Kärlek är till för alla dagar...nej men jag tycker att man ska fira om det känns bra bara man kommer ihåg varandra i vardagen också.
  Men du måste ju ha världens gulligaste mormor och morfar.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Raraste Vida :)
  Vilken vacker ring!
  att ha sin mormor kvar.. å skulle jag också vilja. Har bara en pappa kvar i övre familjeledet.. fast det är inte så bara förstås :)för han är världens goaste.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen