tisdag 30 mars 2010

Solen sänker sig över Söders takåsar...

.. men samtalet fortsätter till den stora fantastiska fullmånen intar sin plats på himlavalvet och stjärnorna tänds.

En spontanfika med en vän i hennes kök lyfter min energi och breddar mina vyer. Från rödögd trötthet till att känna mig alert och full av energi. Jag studsar fram på väg hem och andas in stjärnors ljus. Likadant var det i söndags då jag gick till min danskurs och undrade om jag verkligen skulle orka med kurs, kortkurs i boogie woogie och socialdans efteråt. Luft under vingarna och med glada fötter lyfter dansen som vanligt min energi och fyller hela mig med glädje.

Energi som växlar på det sättet fascinerar mig och på senare år har jag ökat min lyhördhet kring vilka aktiviteter, platser, personer som har den inverkan på mig. Men jag iakttar även hur jag hanterar de saker som tar min energi och hur jag kan vila still i dem utan att bli alltför trött för trötthet är ju också en naturlig del av livet.

Boogie woogie blir ytterligare en dans jag vill lära mig i framtiden. Det var fantastiskt kul att prova på och att se de som verkligen kunde stegen och stilen. Som exempel vill jag visa just Markus och Frida som lärde mig mina första stapplande boogie woogie steg. Det gör mig glad i hela hjärtat att se dem dansa.

Att fylla på energidepåerna är som att öppna livets påskägg och inse att det är fyllt med kraft, glädje och inspiration i en färgsprakande blandning. Det påskägget tänker jag vara rädd om.


7 kommentarer:

 1. <3
  I påskägget från mig till dig vill jag ge min stora tacksamhet för alla de ord och tankar som gör att jag stannar upp och känner efter vad jag vill (hur svårt det än är)! Att jag faktiskt får lov att göra detta, utan att bara hela tiden springa fram i blindo! Du berör och du ger så otroligt mycket! Du är en underbar tjej!

  Varm kram från Veronica

  SvaraRadera
 2. Så klokt att uppmärksamma energigivarna. ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. att dansa är verkligen underbart!
  ha en fantastisk onsdag!

  kramelikram

  SvaraRadera
 4. det är faktiskt rätt otroligt att man kan fylla på sig med energi!
  Ha det bäst!
  Kram Matte

  SvaraRadera
 5. Vist är det fantastiskt med alla energier som kommer och går. När det gäller sådant som tar energi så försöker jag precis som du hitta sätt att hantera dem så att de inte kan sno till sig en massa kraft. Allt som tar energi går inte att utesluta ur ens liv utan istället gäller det att lära sig hur man hanterar det och hur man sedan kan uppväga det. Det känns så skönt att läsa att du också har den insikten, ibland känns det som om majoriteten anser att man ska utestänga allt som tar energi. Men det fungerar ju inte i alla lägen.

  SvaraRadera
 6. Tack för de fina orden.....Ja hjärtat jag jag själv böjt till av gammal rostig Taggtråd som härstammar från Rättvik..... ;-)
  Gla påsk vet ja!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har en vän som tävlingsdansar i boggie woggie och jag är mäkta imponerad av hennes taktkänsla och koordination.
  Stor kram och glad påsk!

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen