tisdag 20 april 2010

En gungbänk i Årstaviken...

... passar lekfulla vandrare. Jag och min kattälskande vän slår oss ner och gungar lite.

Fler gungbänkar till folket, de väcker lekfullheten till liv. Om vi lekte mer tror jag det här vore en roligare och fredligare värld.

Idag ser jag vitsippor och blåsippor i slänten på väg hem. Våren väcker det som vilat i vinterns famn. Inom mig föds en längtan efter picknickar i gröngräs, klippor i skärgården, ballonger i massor och lek på nöjesfält.

Jag vill ligga på rygg och leta figurer bland molnen och sitta i mitt klätterträd med en latte i min hand. Tänk att äta mjukglass och pröva nya danssteg och skratta dubbelvikt med vänner med tårarna rinnande nerför mina kinder en alldeles vanlig dag. Jag tänker doppa mina tår i Luleälvens kalla vatten och höra signaturen till dagens sommarpratare och känna ilningen av förväntan inför vilka ord som snart klingar ut över vattnet, hallonsnåren och piren.

Jag vill sitta i pedagogiska mammans växthus och känna doft av tomater och lila vindruvor. Somna till fågelssång och vakna av humlors surr med en dröm om en fjäril kvardröjande i sinnet.

Vilsamma stunder, glada skratt och tidlösa nöjen kan vi alla hitta. Jag finner dem på en gungbänk för lekfulla livsresenärer som vill leva livet levande. Kom och gunga med mig.

10 kommentarer:

 1. å jag kommer gärna och leker :) så härlig beskrivning av en kommande sommar :) varma kramar! Di

  SvaraRadera
 2. Men vilken lustig bänk. Tror aldrig jag sett eller hört talas om någonting liknande igen.
  Om detta är vad som krävs för att få vuxna att bejaka en del av sitt barnasinne så instämmer jag i det du säger - mer gungbänkar åt folket!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag älskar gungstolar och den här gungbänken var ju helt underbar!!! Kul idé :-)

  SvaraRadera
 4. Jag kan bara säga så här: På söndag åker jag till IKEA för att köpa nya dynor till min hammock. Tjocka dynor.
  ZZZzzzzz.....

  SvaraRadera
 5. Mm. sommar. Stranden med dess varma sand, havets skvalpande vågor och en ljummen vind. Jag längtar efter värmen men just nu njuter jag av alla blommor som ploppar upp i trädgården.

  SvaraRadera
 6. så trevligt det ser ut med en gungbänk!
  jag längtar att få se blåsippor och vitsippor... det vita man ser idag är snö...men vi vet ju alla att april är en lite lynnig månad :) så jag är iallafall inte förvånad.

  hoppas du mår finfint min vän!
  kramelikram

  SvaraRadera
 7. Underbart -jag vill också gunga! Man njuter av dina målande beskrivningat! Ha en skön helg!Kram// Eva

  SvaraRadera
 8. Hihi den DÄR gungan skulle jag vill hänga i...
  Ha en fin fredagkväll
  kram
  EMma

  SvaraRadera
 9. Vi gungar alldeles för lite. Leker för lite överlag tänker jag. Den där gungbänken ser alldeles fantastisk ut!

  Tack för dina ord. Det är just det där JAG uppskattar i min sorg. Att människor visar att de finns. Skriver en rad om någon form av deltagande. Det gör mig varm.
  Trevlig helg !
  Kram

  SvaraRadera
 10. Å, en gungbänk! Det har jag aldrig sett. Det skulle jag nog lämna in som förslag till vår kommun. Vi har ju en förträfflig park här utanför som den skulle passa i. :)

  KRAM

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen