lördag 13 november 2010

Har man väl börjat klättra i träd...

... är det svårt att sluta läser jag i en bok.

Det var länge sen jag satt i ett träd inser jag när jag läser det. Jag tycker om att klättra i träd, det är nåt vilsamt i att efter att ha hittat den rätta vägen upp sitta där på en gren och bara vara, kanske fundera över livet och se saker ur ett annat perspektiv.

Jag är en tänkare mitt i livet. En tänkare som tycker om träd och att bara vara mellan dess att hon fyller livet med aktiviteter. Men jag tycker också om att lyssna på andras tankar och att bli påmind om saker jag tror på.

Igår pratade jag och min coach ("en bra coach har alltid en coach") om intuition och att våga lyssna på den. Ibland är den stark och ibland så kommer den bara som en liten vilsam smekning som visar på en riktning. Men jag tar den på allvar. Jag tror egentligen inte intuition är något mystiskt, vi har i generationer behövt läsa av situationer som de biologiska varelser vi är. Min egen erfarenhet från livet har lärt mig vissa saker och det kan vara så att jag blir påmind om saker som tanken inte hinner förklara.

Men ibland när jag handlar intuitivt eller omedelbart vet att jag kan lita på den här personen så kan det självklart i efterhand (eller i stunden) ifrågasättas av någon logiskt och då är det inte alltid så lätt att förklara varför man handlat som man gjort. Jag gör säkerligen själv samma sak när man i diskussioner om något säger vad man tycker. Men ibland vet man det man vet och min magkänsla brukar många gånger ha rätt, den har mitt bästa i åtanke. Den har gjort att jag sagt upp mig, gick min coachutbildning, tackade ja till min nuvarande tjänst och att jag har de vänner jag har. Så jag fortsätter använda den.

Jag använder den inte bara privat utan självklart i mitt arbete med klienter. Det kan dyka upp en fråga eller liknelse som jag undrar vad den står för men jag använder den numera. Mina coachlärare sa att gå alltid på det, om det blir fel fråga har du inte förlorat något utan kan bara ta upp spåret ni var inne på innan men om du prickar in rätt sak så kan det göra en enorm skillnad. Så jag följer den, dock inte slaviskt utan den måste kombineras med logik och ibland kan en magkänsla även stå för en rädsla och ett undvikande men då inser jag oftast det.

När jag stog på San Fransiscos flygplats så hittade jag en bok med ett träd på framsidan som jag direkt köpte. Där stod:

Sing your song, dance your dance and climb your tree

Så jag klättrar vidare i livets träd och ser vilken gren som dyker upp härnäst, ibland vilar jag mitt huvud mot stammen och samlar kraft innan jag tar nästa steg. Vill ni följa med på färden? Vad fyller intuition för funktion i ert liv?


9 kommentarer:

 1. Jag säger ju det! Träd är fantastiska :)

  SvaraRadera
 2. Livets resa kan liknas vid mycket och ett träd är väl en väldigt bra sådan. Med rötterna som fast och stabil grund, vilka när de nya grenarna att klättra vidare på.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Smyger runt och kollar lite runt på alla som är med i julswappen, men här stannar jag till ett tag.
  Jag har alltid frågat mig hur träden kan stå med rötterna under jorden och full storm, men ändån så står de kvar.

  SvaraRadera
 4. Hej
  kollar runt hos alla deltagare i julswappen :-)
  Hälsningar Helena

  SvaraRadera
 5. Oj ja du min vän. Intuitionen är en ständig vän i mitt liv och i mina val. Ibland är det fullt krig mellan in´tuitionen och intellektet och ibland vinner den ena och ibland den andra
  Intressant och du - man har en hiskeligt vacker utsikt från trädtopparna
  Kram och ha en fin tisdag
  Emma

  SvaraRadera
 6. jag vet inte om jag skulle våga klättra upp i ett träd :) men träd är fantastiskt vackra!

  kramelikramar till dig denna soliga novemberdag

  SvaraRadera
 7. Jag storgillar träd. Och med denna tanken- ännu mer:) tack vännen. Kram Lallis

  SvaraRadera
 8. Jag har återigen börjat använda min magkänsla. Ett tag bortrationaliserade jag den och körde enbart på logik. Det gick inget vidare.

  SvaraRadera
 9. Magkänslan är otroligt viktig i ALLA beslut som tas. Sedan om jag lyssnar på den eller inte, det är en annan sak.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen