söndag 21 november 2010

Inspirerad och nyfiken...

.. blir jag under samtalet med en vän.

Vi vandrar genom stora staden min vän och jag. Först har vi fikat i stadens mitt och nu vandrar vi som vi gjort så många gånger förr. Vi pratar om möten som förändrat oss, kärlekar som kommit och gått men lämnat oss med värme, svar som kommer först år efteråt vissa frågor väckts.

Vad förankrar dig frågade någon häromdagen? Mina värderingar, mina vänner, min familj och min livstro svarade jag. När livets stormar griper tag så måste man kunna landa mitt i allt det som är.

För mig handlar det mycket om acceptans, tacksamhet och att kunna lugna sinnet och kroppen med promenader och meditation. Acceptera livet som det är samtidigt som jag försöker lyssna inåt för att hitta mina svar. Pratar med mina vänner för att få deras stöd och höra deras klokord. Tacksamhet för att fokusera på allt jag har i mitt liv, vardag och omkring mig som finns att glädjas över.

Men när jag stannar upp så är jag också en person som vill blicka framåt, jag sätter upp målbilder och visioner av vad jag vill ska vara annorlunda. Jag visualiserar (föreställer mig inre bilder av hur det är när jag är där), affirmerar (tänker/säger meningar som om jag redan hade det jag vill ha) och använder min visionboard (ett collage över drömlivet). Det går mig att hålla fokus på det som är viktigt i långa loppet för mig.

Att ha målbilder för mig innebär inte att jag vill någon annanstans. Jag har ett bra liv. Men som den drömmare i kombination med en lust för att utvecklas och upptäcka nytt så väver jag fortfarande drömmar om att bo i ett pippihus tillsammans med någon som älskar mig för den pippiprinsessa jag är och som jag älskar likt den själsvän jag saknar. I min framtid får min frihet ta en större plats och arbetet mindre. Jag drömmer om att låsa porten till pippihuset för att väskan är packad och nya äventyr i andra länder väntar. Jag drömmer om att kunna gå in i en bokhandel och kunna köpa en bok jag själv författat.

Mitt inre är i min mening starkt förknippat med saker som sker i det yttre. Jag kan inte alltid påverka saker/händelser/situationer men jag kan påverka hur jag betraktar dem, acceptera och iaktta de känslor som dyker upp, vad jag lär mig, hur jag hanterar det och vad jag vill ha annorlunda. Ibland lyckas jag och ibland inte men jag vet i vilken riktning jag vill gå. Jag tror att om vi fokuserar på det vi vill ska ske istället för motsatsen så blir vi mer motiverade, mottagliga och övertygade.

Ett skirt regn faller över mig i mörkret men jag vandrar vidare på livets stig. Jag lyssnar inåt och agerar utåt. Jag tar mig tid att njuta av att vänskap är balsam för själen och en fika mitt i folkvimlet kan ge mer kraft än den starkaste vitaminkur. Livet är till för att levas.

6 kommentarer:

 1. så sant så sant!

  kramelikramar till dig

  SvaraRadera
 2. Rakt in i hjärtat gick ditt inlägg en måndagsmorgon. å så klokt kram!

  SvaraRadera
 3. En bra sak med swappen är alla fina bloggar man upptäcker. :-) Kikar in hos julswapparna. Kramar /Ebba

  SvaraRadera
 4. Så klokt och genomtänkt känns alltid dina inlägg. FÖrmodligen är dom inte det utan mer en spegling av det som finns inuti dig helt enkelt.
  Ajg är så glad att du kommit in i mitt liv och sladdar omkring och smittar mig med klokheter Vida
  Lovely
  Kram och ha en fin måndag
  Emma

  SvaraRadera
 5. Det känns som om du steg in och hämtade ut mina drömmar och satte dem på pränt. Lustigt att det var dina drömmar som du präntat så snarlika mina egna.

  Du har alla möjligheter att skapa det som du vill ha.

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen