onsdag 24 november 2010

Snön yr och virvlar...

... och jag promenerar.

Det är vackert och även om det blåser så njuter jag fullt ut. Jag ler mot dem jag möter och många ler tillbaka. Inom bor en känsla av vardagslycka, jag väljer att låta den vara där utan att ifrågasätta den. Föreläsningen från i Måndags stannar inom mig och filmen Eat, pray and love likaså som jag såg om igår med den bästa av vänner.

Jag tror små saker gör en skillnad i vardagen, som att möta någons blick och le eller le tillbaka när någon ler mot dig. Att vända ansiktet och låta virvlande små snöflingor möta det och se hur hela världen bäddas in i vit snö som lyser upp i Novembermörkret. Ett kort från Australien från en resande vän, ett fint sms och tankar om att kanske avsluta januari med en spännande helg gör mig glad.

Samtidigt vet jag att en av mina närmaste vänner har det svårt. Jag önskar jag kunde göra något men jag kan bara vara en vän. En vän utan kloka svar på livets käftsmällar men ett lyssnande öra och med min vänskap som stöd. Hon vet att jag finns här och jag vet att hon finns där när jag behöver henne. Det är också en orsak till att fyllas med kärlek.

En onsdag i november öppnar jag hjärtat och fyller det med kärlek, glädje och tacksamhet. Det kan inte bli enklare och större än så på samma gång.

8 kommentarer:

 1. den där bilden borden hänga på varenda arbetsplats :)

  ha det gott min vän!
  kramelikram

  SvaraRadera
 2. Underbart inlägg som går in under huden upp runt hjärtat och lägger sig som rosa luddig balsam där omkring
  Finfina du. Jag hade ungefär samma känsla idag när jag och Svante Lindberg, som min lilla golvmoppshund heter, gick på vår virvlande och kalla morgonpromenad i snölandskapet
  Kram till dig lovely vinterflicka

  SvaraRadera
 3. .. ett Yes i magen :) Härligt uttryckt! som att vara förälskad.
  Ett leende betyder verkligen jättemycket, inte bara för andra men för en själv med. En gång skulle jag tävla lydnad med jycken och var jättenervös, då bestämde jag mig för att gå tävlingen med ett leende och gissa allt gick som en dans :)
  Jag har torgvantar till salu om du är intresserad. Grå med rosa ros (de är finast :)), mörklila med mörklila ros, cerise med cerise ros och mörkbruna med vit ros. En hundring plus frakt kostar de. Klart jag inte kan tillverka bara ett par ;)

  SvaraRadera
 4. å vad roligt med en beställning :) Jag har inte haft ute dem till salu så alla finns kvar. Ett par ska jag behålla till mig. Jag mejlar dig lite senare.

  SvaraRadera
 5. De där små sakerna i vardagen är ofta de som skänker störst lycka. Ett litet leende, ett vackert ting att vila ögonen på eller bara ett väl valt ord, kan verkligen förändra sinnesstämningen.

  Det är tufft att se någon som står en nära kämpa och ha det svårt. Känslan av maktlöshet kan ofta vara förlamande. Samtidigt räcker det ofta att veta att man faktiskt har folk runt omkring en som fångar upp en när man faller. Det är jag säker på att din vän vet.

  Stor kram och tack för de fina orden du lämnat hos mig

  SvaraRadera
 6. Tack älskade vännen för att du finns!

  Kram från Kicki

  SvaraRadera
 7. italien, indien och bali...tack för resan dit i tisdagskväll;) kram K

  SvaraRadera
 8. Helt klart - leenden smittar & betyder massor!

  STOR kram från Eva

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen