måndag 1 augusti 2011

Vida ♥ Augusti

Jo, det är sant. Jag älskar augusti.

Jag gillar faktiskt de flesta månader även om relationen till februari och november nog behöver lite mer kärlek än vad jag verkligen kan ge. Många suckar och säger att sommaren är slut när augusti kommer, det kan jag inte hålla med om. Här skiner i alla fall solen och sommarpratarna fortgår och två veckors semester återstår.

Vad är det som man inte att tycka om i augusti? Bär och frukter skördas, kräftor äts, augustimånen hägrar och klätterträden inbjuder till vilopaus. Jag älskar också hösten och hur mycket jag än tycker om sommaren så kan jag njuta den medan den är här men jag sörjer inte när den tar slut. Då väntar något annat och årstidernas kontraster är det jag tycker om. Men det är i min mening fortfarande sommar och om jag ska börja sörja att den snart tar slut så är jag inte i nuet och njuter inte heller sommaren till fullo. Jag tror augusti kommer att bli en fantastisk månad och garanterat den bästa augustimånad jag får smaka på i år.

9 kommentarer:

 1. Mitt trägna mindfulnesstränande har gjort att jag nästan helt slutat att "bry mig" om vädret.
  Allt är ju nämligen precis som det ska va´... ;)
  Å alla dagar och årstider är numera lika mycket värda.
  Ännu en dag/vecka/månad av liv - i livet.

  Den första dagen av Augusti är snart till ända och den har varit fylld av små stunder med aktivitet och sedan påföljande stunder av vila och eftertanke - precis så som jag vill ha det.

  Solskenskram till dig fina Vida!

  SvaraRadera
 2. Augusti är en verkligt underbar månad. Sommar!!

  SvaraRadera
 3. Fina fina Liv. Tusen tack för dina gratulationer och fina ord - Jag blev helt rörd när jag fick din kommentar om ugglorna och Gina Tricot. Helt fantastiskt att du tänkte på mig!

  Jag gillar verkligen din positivitet.♥ Om man kikar på t e x facebook är folk så snabba med att döma ut den svenska sommaren (jag tycker vädret har varit helt fantastiskt fint i år) och jag gillar också augusti, det är ju sommar i allra högsta grad. Och efter det har jag ju i år en spännande höst att se fram emot, och lyckan att få dela den hemma med Doris.
  Jag önskar dig allra finaste av augusti!
  Stor kram!!!

  SvaraRadera
 4. Augusti ligger mig varmt om hjärtat för då närmar sig hösten som jag älskar!

  kramelikramar

  SvaraRadera
 5. Helt SANT! Å vad härligt det är att kika in till dej och läsa! Du kan det där med att sätta ord på kloka tankar och ger mej massor av inspiration att leva här och nu. Jag är inte världens mest aktiva bloggerska och besökare... men du ska veta att jag njuter desto mer när jag väl sitter här och läser ikapp det du skriver! Hoppas jag VÅGAR träffa dej en dag ;) du verkar verkligen vara en helt underbar kvinna!!!
  STOR varm kram från Eva

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag sökte på ditt förnamn på Fb men hittade inget. Minns inte ditt efternamn...OM du vill kan du söka på mig, Annelie Westerlund eller så kanske du kan maila mig namnet.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Februari är den månad som jag har svårast för. För att vara så kort som den är så är den månaden likväl den längsta. Augusti är en månad som består av utekvällar, lugn, nystart och njutning.

  SvaraRadera
 8. Håller med om att aug är en fin månad, min och mojens födelsemånad, och underbara månsken och stjärnnätter på landet..KRAAAAAAAAAAAM och juli såg ut att ha varit fin den också!
  Di

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen