tisdag 16 augusti 2011

Jag har världens roligaste jobb...

... är ord som kommer över mina läppar ibland.

Reaktionen från den som får höra dem är varierande. Vissa gläds med mig, en del argumenterar att de faktiskt innehar den roligaste tjänsten, en del ser på mig med vemod, skepsis och ibland avund. Men jag fortsätter att säga det för jag är tacksam över det varje dag och är så glad över att jag är just där jag är. Men så har det inte alltid varit och vägen dit har ibland varit krokig.

För några dagar sedan trillade ett brev ur en bok skrivet av Chissra, det här är några rader ur det:

"Vill bara skriva några rader och påminna om att inte ge upp dina tankar och ditt hopp om drömjobbet. Det kan bli ditt. Behåll din fokusering och din tro. Det är viktigt att inte kompromissa med sina drömmar"

För det var ju så att jag under en period inte alls visste var jag skulle hamna. De som följt mig länge vet att jag sa upp mig från en fast tjänst, gick arbetslös ett halvår. Varvade arbetslösheten med en coachkurs och en kortare projektanställning. Jag visste så väl att beslutet var rätt att sluta på mitt gamla jobb och att jag ville arbeta på ett nytt sätt. Men inte visste jag då att det kunde bli såhär bra.

Nu är jag på helt rätt plats, får göra det jag älskar med kollegor som jag lär mig massa av i ett spännande projekt. Utifrån kan nog många tycka att det är ett tungt jobb då gruppen vi arbetar med har mycket med sig, det är också en osäker anställning eftersom det är ett projekt och det kommer att ta slut. Men jag följde en dröm och jag är så glad över det. Men jag var inte ensam på vägen utan en stöttande familj, fantastiska vänner och en tilltro till att det måste finnas något annat som väntar mig. Där hämtade jag styrka och mod de dagar jag undrade var jag skulle hamna och hur lång tid det skulle ta.

Så då och då säger jag: Jag älskar mitt jobb. Efter en stund så brukar personerna som får höra det inse att jag faktiskt menar det. Ibland uppskattar man det kanske mer när man fått kämpa för att ta sig dit. Och vet ni vad? Det här jobbet hittade mig och inte tvärtom.


7 kommentarer:

 1. sockerkänsla! /oroshjärta

  SvaraRadera
 2. Vida...ska jag skicka en kattunge på posten i oktober? ;)

  SvaraRadera
 3. Jag sökte inte jobbet som jag blev rekommenderad till, allt p.g.a. precis det du skriver. Mitt drömjobb finns nog någon annanstans. Puss! <3

  SvaraRadera
 4. Jag blir så glad för din skull. Att hitta sin plats är guld värt.

  SvaraRadera
 5. Med tanke på hur mycket tid som man tillbringar på jobbet, är det hemskt att inse att det finns de som går och vantrivs på sina jobb.
  Det är inte alltid lätt att hitta rätt väg, men det gäller att öppna upp för möjligheterna!

  Önskar dig en skön helg!

  /Anneli

  SvaraRadera
 6. Jag med (världens roligaste jobb=) lyllos oss!

  L.O.V.E /Oroshjärta

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen