onsdag 7 september 2011

Efterlängtad examinationsdag

I ett halvår har jag väntat på denna dagen. Idag var det dags för min uppcoaching för att kunna bli certifierad Coach via ICF (international coach federation).  Det innebar 30 min coaching med en för mig okänd svensktalande professionell coach som agerar examinator och bedömer min kompetens. Jag coachade henne i ett ämne i hennes liv. Det var väldigt roligt och jag blev återigen påmind om varför jag älskar coaching.

För att ens kunna bli certifierad så måste man ha coachat minst 100 timmar (varav 75 betalda).. När jag väl tog mig i kragen och ansökte hade jag mer än det dubbla. Eftersom det är sekretess kring våra deltagare krävdes även ett intyg från min chef att jag coachar under såna förutsättningar och de får kontakta henne. Sedan 2 rekommendationsbrev från professionella certifierade ICF-coacher som har sett mig coacha och en logg över 10 mentorstimmar av en mentorcoach. Det kostar några tusenlappar att ansöka om det. Mycket att tänka på och fixa fram men det gillar jag, det visar på seriositet och att de ställer krav.

Hur gick det då? Det vet jag inte förrän om 4-6 veckor då jag får skriftlig feedback. Jag hoppas jag blir godkänd men om jag får göra om det så kommer jag att vara lugnare för nu vet jag mer hur det går till. Men det var roligt och det är nästan det viktigaste. Men jag hoppas ju det går vägen, just nu behöver jag inte den högre titeln men det känns viktigt och för mitt företag är det ett bevis för min erfarenhet. Så nu andas jag ut men släpper taget kring vad som kommer att hända.

Under min coaching hade jag tänkt att ha två kort framme med pepp från vänner (och några mail) men det ena kortet var bortglömt på tunnelbanan så det blev ett men jag vet ju vad mina andra vänner skrivit och jag hoppas det återvänder till mig. För pepp och kärlek kan man behöva och det fyller mig med styrka och tillit.. och jag vet att de står vid min sida oavsett hur det går.


Det här kortet som fylldes med pepp från vänner har Vildaella skapat.

5 kommentarer:

 1. Jag är säker på att det gick jätte bra för dig! Så roligt att verkligen få leva ut sin dröm. Det gäller bara att våga och faktiskt ta det där steget.
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Det gick självklart bra, det kan ju bara inte göra något annat för en sådan "go" person.

  SvaraRadera
 3. håller både tummar och tår för att det gick bra :D

  kramkram

  SvaraRadera

Å vad jag blir glad när någon tar sig tid att skriva en fundering.. Tack så mycket och välkommen åter! Kram från lilla Vida i stora världen